Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ...ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Την ίδια ώρα που η οικονομική ανέχεια έχει ανεβάσει στα ύψη τον δείκτη εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη, «αφοπλίζονται» σε καθημερινή βάση 150 αστυνομικοί, για να φρουρούν ένα και μόνο κτίριο! Το τουρκικό προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου. Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αντί να ρίξει αυτούς τους αστυνομικούς -την πλειονότητα τουλάχιστον- στη μάχη υπέρ της προστασίας του πολίτη, τους διατάσσει να φρουρούν επί 24ωρου βάσεως το κτίριο όπου στεγάζεται το τουρκικό προξενείο.

Η πολυπληθής αυτή δύναμη των 150 ανδρών αποτελείται από αστυνομικούς των ΜΑΤ, μοτοσικλετιστές των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ, καθώς επίσης και από ειδικούς φρουρούς. «Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί», τονίζει στη «δημοκρατία» ο Δημήτρης Παδιώτης, μέλος της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών (ΑΣΠΑ) Θεσσαλονίκης και της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, «θα έπρεπε να βρίσκονται στους δρόμους για να νιώθουν πιο ασφαλείς οι πολίτες και για να κυνηγούν τους κακοποιούς. Είναι υπερβολικό 150 αστυνομικοί να φρουρούν ένα κτίριο, τη στιγμή μάλιστα που σε όλη τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.200 κενές οργανικές θέσεις, γεγονός που δημιουργεί τεράστιες ελλείψεις».

Η έντονη και ιδιαίτερα εμφανής παρουσία των συγκεκριμένων αστυνομικών στο τουρκικό προξενείο τούς καθιστά και εύκολο στόχο. Δύο φορές στο παρελθόν έχουν δεχτεί επίθεση από κουκουλοφόρους με βόμβες μολότοφ και ένας μοτοσικλετιστής αστυνομικός της ομάδας Ζ μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο. Μέλη της ΑΣΠΑ Θεσσαλονίκης έχουν ζητήσει να αλλάξει το σχέδιο φύλαξης του τουρκικού προξενείου και να μειωθεί ο αριθμός των αστυνομικών που επιφορτίζονται με την προστασία του κτιρίου.

«Καλούμε τη φυσική και πολιτική μας ηγεσία», επισημαίνουν, «να αναθεωρήσουν το παρωχημένο αυτό επιχειρησιακό σχέδιο, ώστε και οι όποιοι ενδεχόμενοι κίνδυνοι από απρόκλητες επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων μας να ελαχιστοποιηθούν και ο αριθμός των αστυνομικών που διατίθενται εκεί να περιοριστεί και η φρούρηση αυτού καθαυτού του στόχου να γίνει πιο αποτελεσματική».


Θάνος Χερχελετζής

2 σχόλια: