Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΟΙ [ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε.-ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.
Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

➡ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ (ΝΤΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΝΑΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

➡ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
Αθανάσιος Γιαλαμάς, Πρόεδρος – 6945300444
Δημήτρης Κελεμίδης, Αντιπρόεδρος – 6945849355

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
♦10:00 Προσέλευση συλλόγων στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως Ι.Ν. Αγ. Νικολάου.
♦10:15-10:30 Έναρξη Μνημόσυνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμου.
♦10:30-10:45 Μετάβαση οδοιπορικώς από την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως στο Μνημείο «Χατζή Αντώνη και Δόμνα Βιζβίζη».
♦10:45-11:00 Ομιλία από τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, Μέλος της «Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών» με θέμα: «ΘΡΑΚΗ: από τη Γενοκτονία στην Αναγέννηση».
♦11:00-11:15 Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, Φορείς και Συλλόγους.
♦11:15-11:20 «Ενός λεπτού σιγή» - Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική
♦11:20-11:30 Ομιλίες-Χαιρετισμοί από τις Τοπικές Αρχές.
♦11:30 Πέρας Τελετής.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
• Στο «7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών» που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2006 στο Διδυμότειχο, ορίσθηκε η 6η Απριλίου ως «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού».
• Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων» (Π.Ο.Θ.Σ.) στο τελευταίο Γνωμοδοτικό Συνέδριο που έγινε στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, αποφάσισε την πραγματοποίηση μνημόσυνου την 29η Μαρτίου 2015 στη Δράμα.
• Η «Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) κατόπιν κατάθεσης λεπτομερούς πρότασης συλλόγου-μέλους μας (Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδιωτών Αλεξανδρούπολης) και σε θετική συνεννόηση με την Π.Ο.Θ.Σ., ομόφωνα αποφάσισε κατά τη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Συλλόγων-Μελών της στην Καρωτή Διδυμοτείχου στις 8 Μαρτίου 2015, την πραγματοποίηση μνημόσυνου ως απόδοση ελάχιστου Φόρου Τιμής για την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού» την 29η Μαρτίου 2015 ημέρα Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη. Καθοριστικό σημείο στην απόφαση αυτή, έλαβε η χιλιομετρική απόσταση από τη Δράμα και η οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων συλλόγων-μελών μας, στοιχεία αποτρεπτικά για την παρουσία και συμμετοχή τους στο τρισάγιο της Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου