Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΤΑΜΠΟΥΡΙ: “Το εγέρθητι…”


ΕΓΕΡΘΗΤΙ!..

Το εγέρθητι που απηύθυνε ο λέβεντης χρυσαυγίτης στους δημοσιογράφους κατά την συναντήση με τον συναγωνιστή Μιχαλολιάκο ήταν παράγγελμα αγώνα. Δεν ζήτησε απλά να σηκωθούν οι “δημοσιογράφοι” άλλά απευθύνθηκε σε όλους τους Ελληνες. Ζήτησε να σηκωθούν οι Έλληνες που μία ζωή τους είχαν μάθει να είναι σκυφτοί.  Οι υποταγμένοι στην αυθεντία των τηλεαστέρων χατζηαβάτηδων έφτασε η ώρα να σηκώσουν κεφάλι.
Το δημοσιογραφικό κατεστημένο της διαπλοκής, των μυστικών κονδυλίων και των μυστικών υπηρεσιών έφαγε τα λυσσακά του.  Οι φίλοι του χουβαρντά Χριστοφοράκου είχαν μάθει χρόνια να μαστιγώνουν τους πολιτικούς χαμογελώντας ειρωνικά με σηκωμένο φρίδι,  σουφρώνοντας το χειλάκι τους και την ιταμότητα του “έχω πλάτες”.  Το “εγέρθητι” έβαλε τέλος στο τζούφιο δημοσιογραφικό πυροβολικό της κατεστημένης ενημέρωσης. που με κοπιαστική διαδρομή απο τον Ρήγα Φεραίο, την ΚΝΕ και μία βόλτα απο την αμερικάνικη πρεσβεία έπιασε τα Montblanc και τα μικρόφωνα για να διαβουκολίσει τους Ελληνες. “Τα αποκαλυπτικά Wikileaks μας είπαν εσχάτως ότι ένας Ελληνας δημοσιογράφος ήταν πληροφοριοδότης της πρεσβείας τροφοδοτώντας με… πληροφορίες για τις πολιτικές εξελύξεις της Ελλάδας τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Ακούγεται σαν ανέκδοτο. Ένας δημοσιογράφος; Μα εδώ υπάρχει στριμωξίδι στη Βασιλίσσης Σοφίας εδώ και πολλά χρόνια…Αρχίζω να κλονίζομαι για την εγκυρότητα των wikileaks”…(Παρακευή+13, 9/3/2012 σελ. 56.).
Πολύ πιο πριν από τα Wikileaks  η Αμερικανίδα πράκτορας της CIA Plame Wilson στο βιβλίο της μας είχε δώσει μία γεύση του τι γίνεται στο σκοτεινό κόσμο της ελληνικής ανεξάρτητης, μαχητικής, αδέσμευτης δημοσιογραφίας.
“…Μετά απο μακριά σιωπή φύσηξε (το ανθρωποειδές, σημ. σχολιαστή) τον καπνό απο τα ρουθούνια του, χαμογέλασε, και ψυθύρισε με την βαρειά του προφορά: Γιατί άργησες τόσο;”
Αυτή είναι πράγματι μια ιστορική φράση. Με αυτή την φράση,όπως αναφέρεται στο βιβλίο “Fair Game: My Life as a Spy, MyBetrayal byt he White House, 2007″, (σελ. 41), έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της κυρίας Plame-Wilson και του “Έλληνα” ανθρωποειδούς που δέχθηκε να στρατολογηθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην CIA για την μεγαλύτερη δόξα της Αμερικής και την υποταγή των Ελλήνων στα κελεύσματα της Νέας Τάξης,
Ο Εσμός των  φαρισαίων της  ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ, με ιταμότητα και θράσσος σαν γνήσια σκυλια του Παβλόφ, άρχισε να γαυγίζει στο “εγέρθητι” όμως έκανε την πάπια όταν οι τροϊκανοί ρίχναν λεφτά για να περάσει το μνημόνιο: “Σαφώς πέφτουν λεφτά. Και δεν μιλάω για ένα πακέτο τσιγάρα”. (Καρατζαφέρης, Crash, τεύχος 11, σελ 13). Όπως έκαναν την πάπια όταν η εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens έσκαψε, έψαξε , άνοιξε λογαριασμούς πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων εμπλεκομένων και σταμάτησε. Κυκλοφόρησαν φήμες για δημοσιογράφους που τα έπαιρναν. Ονόματα σβήστηκαν με μπλανκο. Πριν απο λιγους μήνες  κυκλοφόρησε η φήμη για δημοσιογράφους που τα έπαιρναν απο το ΥΠΕΞ και το Υπουργείο Τύπου φημες για μυστικά κονδυλια . Τα παραστατικα, ειπε ο κυριος Μοσιαλος (RealFm 26/8/2011)  καταστράφηκαν Τα πάντα σταματησαν στις φήμες, στις οικασιες, στις υποψιες.  Οι λαλίστατες για το “εγέρθητι”  ΠΟΕΣΥ και  ΕΣΗΕΑ γίναν χαμηλές ασήμαντες: χώμα γιοφύρι να γενώ να με πατήσεις αρχοντά μου.
Τα καθεστωτικά παπαγαλάκια είχαν μάθει για χρόνια να γανώνουν το μυαλό του κόσμου με αυθαίρετες αναλύσεις και να ασκούν ανεξέλεγκτη εξουσία και επιρροή. Οι μηχανορράφοι  των ΜΜΕ(ξαπάτησης), συνέταιροι των ξένων που εποφθαλμούν τον πλούτο της χώρας και έμποροι παλαιών DVD θέλουν να μας  επιβάλλουν μαθήματα ηθικής και πολιτικής δεοντολογίας. “Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες με σημαντική παρουσία στα ΜΜΕ προέρχονται απο το χώρο της ευρύτερης αριστεράς, κεντροαριστεράς…” (Γίωργος Κύρτσος, Ο Μυστικός Πόλεμος των Εξουσιών, 2003, σελ 115). Οι ΥΕΝΕΔες και οι κονδυλοφόροι του κατεστημένου της διαπλοκής και της λαμογιάς λυσάξανε για το “εγέρθητι”. Το εγέρθητι είναι η απάντηση στην αυθάδεια των ρεπατζούδων των μπετατζήδων. Θα πρέπει να μάθουν οι ρεπατζούδες ότι η εποχή που οι πολιτικατζήδες, υποταγμένοι στους αυθάδεις δημοσιογράφους που δεν εκπροσωπούν τίποτα εκτός απο τον παχυλό μισθό τους,  και καθόντουσαν προσοχή σαν καλά μαθιτούδια μπροστά τους τελείωσε.
Η λέξη “ρεπατζού”  (απο το ρεπό, γαλλικό repos) δηλώνει την πόρνη που δουλεύει εκτάκτως, στο μπορντελάκι τις μέρες της αδιαθεσίας της πόρνης- οικοδέσπινας, ώστε να μη κλείσει το μαγαζί. Η ρεπατζού καλύπτει τον εργάσιμο της χρόνο συνεργαζόμενη με πεντέξι συναδέρφισές της. Φυσικά η ρεπατζού δεν έχει δικό της στέκι. Η λέξη ρεπατζού προέρχεται απο την ειδική φτωχή αργκό των πορνών.  (Ηλίας Πετρόπουλος, “το μπουρδέλο” εκδόσεις γράμματα, 1980, σελ 89)

http://tabouri.blogsp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου