Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΣΠΟΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ



Από την ημέρα της εισόδου του εκλιπόντος Κυρού Δαμασκηνού στο Νοσοκομείο Κομοτηνής λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του άρχισαν να φουντώνουν τα σενάρια περί διαδοχής του αποθανόντος Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής ανάμεσα στους εκκλησιαστικούς κύκλους.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι οι φήμες έκαναν λόγο ακόμα και για ιερωμένο στην Αθήνα, ο οποίος κυκλοφορούσε στην Αρχιεπισκοπή και μοίραζε κάρτες με την αναγραφόμενη, πάνω σε αυτές, ένδειξη «Υποψήφιος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής», κάτι όμως το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Με τα μέχρι σήμερα πάντως δεδομένα, το σίγουρο είναι ότι στην κούρσα της διαδοχής θα κοντραριστούν ο Πρωτοσύγκελος Μαρωνείας και Κομοτηνής, Αρχιμανδρίτης πάτερ Κωνστάντιος, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο το ποίμνιο για τη μέχρι τώρα προσφορά του αλλά και για το ήθος και τον πράο χαρακτήρα του, με τον Παντελεήμων Ξάνθης.

Όπως  γνωρίζουμε, για τον επόμενο Μητροπολίτη θα αποφασίσει η Ιερά Σύγκλητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών όταν και θα συγκληθεί για αυτόν το λόγο σε διάστημα το πολύ έως και έξι μηνών, καθώς στη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, που είναι το Πάσχα, δεν δύναται Μητρόπολη να παραμείνει χωρίς Μητροπολίτη.

Επειδή δεν δύναται, επίσης, Ιερά Μητρόπολη να παραμείνει χηρεύουσα ορίστηκε ως Τοποτηρητής της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος είναι και ο αρχαιότερος Μητροπολίτης όμορου νομού.

Δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι αυτός που θα διαδεχθεί τον εκλιπόντα Κυρό Δαμασκηνό στην κεφαλή της τοπικής Μητρόπολης, αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι αποτελεί λαϊκή απαίτηση ο επόμενος Μητροπολίτης να είναι ο Πρωτοσύγκελος, Αρχιμανδρίτης π. Κωνστάντιος, ο οποίος ήρθε πριν μερικά χρόνια στην περιοχή και με το ήθος του, το ποιμενικό του έργο και την προσφορά του στην τοπική κοινωνία έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη του χριστιανικού πληθυσμού της περιοχής.

Ο ίδιος μάλιστα ήταν αυτός που κράτησε όρθια την Μητρόπολη σε δύσκολες στιγμές τα τελευταία έτη λόγω και της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του Κυρού Δαμασκηνού.

Οι Σεβαστοί Αρχιερείς οφείλουν να σεβαστούν την επιθυμία του ποιμνίου της Ροδόπης και να τον ορίσουν ως τον επόμενο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου