Αυτά δεν είναι τάγματα ασφαλείας κύριε Δένδια;
Ή μήπως η Θράκη έχει παραγραφεί από τα κυβερνητικά σας καθήκοντα;
Νόμος της φύσης, απαράβατος, ορίζει πως όταν δημιουργείται ένα κενό, τότε αυτό συμπληρώνεται αυτομάτως. Στην περίπτωση της Θράκης, η απομάκρυνση του κράτους οδηγεί στη σταδιακή αντικατάστασή του από το τουρκικό προξενείο, το οποίο δεν αφήνει τίποτε να “πέσει κάτω” και εκμεταλλεύεται ένα προς ένα όλα τα “δώρα” από την ελληνόφωνη κυβέρνηση των Αθηνών. Έτσι, μετά τα λουκέτα σε αστυνομικά τμήματα λόγω Μνημονίου, οι τουρκοπράκτορες αξιοποιούν το κενό και φτιάχνουν την δική τους αστυνομία (να σημειώσουμε πως ο “Καλλικράτης” -νόμος του Ελληνικού κράτους και δημιούργημ του υπουργείου Εσωτερικών επί υπουργίας Ραγκούση- δίνει το δικαίωμα ίδρυσης αστυνομίας στις τοπικές αυτοδιοικήσεις…)
Λαϊκή πολιτοφυλακή στήνει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη. Tον τελευταίο καιρό και μετά τα λουκέτα που βάζει το Ελληνικό Δημόσιο σε αστυνομικά τμήματα μειονοτικών περιοχών εξαιτίας του Μνημονίου, οι προξενικές αρχές αξιοποιούν το κενό εξουσίας και αναθέτουν -άγνωστο με ποιο αντάλλαγμα- την τήρηση της δημόσιας τάξης σε μειονοτικούς πολιτοφύλακες…
Τόσο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου αντιπροέδρου Μποσντάγ όσο και στην παλαιότερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου, έκαναν την εμφάνισή τους στο πλευρό των κυβερνητικών αξιωματούχων άνδρες με κίτρινες στολές, παρόμοιες με αυτές που φορούν οι άνδρες της τουρκικής αστυνομίας.
Με περιβραχιόνια
Οι μειονοτικοί αυτοί φορούσαν στο δεξί τους χέ¬ρι ένα περιβραχιόνιο με ειδικά διακριτικά. Η λέξη «GOREVLI», όπως φαίνεται καθαρά και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», σημαίνει στα τουρκικά «υπεύθυνος ασφαλείας» και υποδηλοί ότι αυτοί που φορούν το περιβραχιόνιο διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής. Το ενδιαφέρον είναι ότι ποτέ, ούτε στο παρελθόν ούτε και σήμερα, οι μειονοτικοί αυτοί δεν ζή¬τησαν ειδική άδεια από την Ελληνική Αστυνομία, έστω για τα μάτια του κόσμου, όπως υποχρεώνονται και κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Αντιθέτως μάλιστα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, προκειμένου να δείξουν ότι καταλύουν με προκλητικότητα τη δημόσια τάξη.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα από το χωριό Εχίνος της Ξάνθης, το οποίο επισκέφθηκε ο Τούρκος αντιπρόεδρος κατά την πρόσφατη περιοδεία του στη Θράκη, φαίνεται ξεκά¬θαρα ότι οι «GOREVLI» έχουν πάρει στα χέρια τους τον νόμο και την τάξη σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και μπροστά από το κτίριο που φιλοξενεί το τάγμα Εθνοφυλακής στην περιοχή. Η ελληνική σημαία κυματίζει μπροστά τους.
Η φωτογραφία ελήφθη λίγη ώρα πριν από τη διεξαγωγή μιας θρησκευτικής εκδήλωσης των μουσουλμάνων, η οποία αποκαλείται «Χατίν» και αφορά την ανάγνωση του Κορανίου. Επειδή η συμμετοχή ήταν μαζική κλήθηκαν πάλι οι «GOREVLI» για να επιβάλουν την τάξη. Τα φαινόμενα αυτά συνδέονται με την αύξηση της έντασης στη μειονοτική περιοχή του Κενταύ¬ρου, όπου το προξενείο έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό θύλακα σκληροπυρηνικών εξτρεμιστών που αρνούνται κάθε φορά, όταν βρίσκουν ευκαι¬ρία και αφορμή, να πει¬θαρχήσουν στην ισχύ του ελληνικού κράτους. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, τον οποίο επισκέπτεται τακτικά και ο νέος Τούρκος πρόξενος Σενέρ (ο οποίος λέγεται ότι είναι ζωόφιλος και ότι μαζεύει στην κατοικία του τα αδέσποτα της περιοχής), με την ανοχή της Πολιτείας -η οποία ευτυχώς στο τέλος αντέδρασε- λειτουργούν κατά παράβαση του νόμου δίγλωσσα τουρκικά νηπιαγωγεία που υπάγονται στον έλεγχο του προξενείου.
Στον Κένταυρο μάλιστα σε σύνολο 36 μαθητών οι 12 επέλεξαν τα ελληνόγλωσσα νηπιαγωγεία, ενώ οι 24 προτίμησαν τα τουρκικά.
Εκτός όμως από την παιδεία, τη δημόσια τάξη και τη θρησκεία -είναι χαρακτηριστικές οι αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το κρυφό σχολειό του Ισλάμ που λειτουργεί μυστικά μέσα σε δεκάδες μειονοτικά σπίτια-, έμφαση δίνεται στο δίκτυο των μειονοτικών δήμων.
Η ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ανέλυσε εγκαίρως τη νέα διοικητική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη με τη μεταβίβαση εξουσιών από το κεντρικό κράτος τόσο προς υπερεθνικούς οργανισμούς όσο και προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συνεννοήσεις
Γι’ αυτό και στις μυστικές συνεννοήσεις που έκαναν οι βουλευτές της μειονότητας και το προξενείο με το ΠΑΣΟΚ το 2010 απαίτησαν, με αντάλλαγμα τη στήριξη στις εθνικές κάλπες, να τους δοθούν δύο μειονοτικοί δήμοι στη Ροδόπη και ένας στην Ξάνθη για να επιβάλουν την εξουσία τους σε τοπικό επίπεδο.
Προσάρτησαν έτσι στον χριστιανικό Δήμο Ιάσμου το μειονοτικό χωριό Σώστης και ο δήμος, μετά την αλλαγή συσχετισμών, πέρασε σε μειονοτικά χέρια. Ήδη μάλιστα παρατηρούνται εκεί τα πρώτα προβλήματα και η Χρυσή Αυγή έκανε την εμφάνισή της στο χωριό με σημαίες του Βυζαντίου. Προσάρτησαν επίσης τις πομακικές κοινότητες της Ροδόπης Οργάνη και Κέχρο στον τουρκογενή Δήμο των Αρριανών που αποτελεί τη γενέτειρα του βουλευτή του Ερντογάν, Μουεζίνογλου. Τώρα η Ελληνική Δημοκρατία εισπράττει τα επίχειρα με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της.
Για την ιστορία θυμίζω ότι ο μόνος νομός στον οποίο το ΠΑΣΟΚ ήρθε με άνεση πρώτο κόμμα στις πρώτες εκλογές του Μαΐου ήταν ο Νομός Ροδόπης. Το «deal» λειτούργησε.
(ΚΥΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου