Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΗΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, ΣΡΤΑΤΙΩΤΙΚΟΣ Κ.Λ.Π. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ.

Περικυκλωμένος σε ένα σπίτι, με δεκάδες αστυνομικούς να τον... περιμένουν βρίσκεται 24χρονος Αλγερινός, ο Νο1 ύποπτος για το μακελειό στην Τουλούζ.
Αποκλεισμένος σε ένα σπίτι, με δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς να τον στοχεύουν μετά από ανθρωποκυνηγητό και ανταλλαγή πυροβολισμών που είχε και δυο ελαφρά τραυματίες. Μοιάζει περισσότερο με σενάριο γαλλικής ταινίας δράσης αλλά είναι η απόλυτη πραγματικότητα.
Από τα ξημερώματα, στη συνοικία Κρουά-Ντοράντ της Τουλούζ παίζεται ίσως η τελευταία πράξη του δράματος που ξεκίνησε με τις δολοφονίες αλεξιπτωτιστών στη βάση του Μοντομπάν και κορυφώθηκε με την εν ψυχρώ δολοφονία τριών παιδιών κι ενός ραβίνου σε σχολείο της πόλης.
Λίγο πριν τα χαράματα, ο 24χρονος ύποπτος, που δηλώνει μέλος της Αλ Κάιντα με διασυνδέσεις με σαλαφιστές και ισλαμιστές του Τζιχάντ (ιερού πολέμου), ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυροβολισμών με άνδρες της επίλεκτης μονάδας RAID της γαλλικής αστυνομίας. Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.
Ο ύποπτος για το μακελειό στην Τουλούζ –που βρισκόταν από μέρες στο στόχαστρο αλλά τα τελευταία στοιχεία τον έκαναν Νο1- κατάφερε να οχυρωθεί σε σπίτι σε πολυσύχναστη συνοικία της πόλης. Τότε είπε στους αστυνομικούς ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα, ότι έζησε για καιρό στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν, όχι έχει σχέση με ισλαμιστές.
Είπε ότι σκότωσε τρία παιδιά και έναν ραβίνο στο εβραϊκό σχολείο της πόλης τη Δεύτερα γιατί ήθελε εκδίκηση για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Διαπραγματευτές της αστυνομίας βρίσκονται επί τόπου και προσπαθούν να πείσουν τον 24χρονο Αλγερινό, κάτοικο της Τουλούζ, να παραδοθεί. Και για να τον... πείσουν συνέλαβαν τον αδερφό του! Προσπάθησαν να πείσουν τη μητέρα του να του μιλήσει, αλλά εκείνη αρνήθηκε να πάει στο σημείο, λέγοντας ότι έχει μικρή επιρροή στο γιό της, σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Κλοντ Ζεάν.
Θεωρείται ο Νο1 ύποπτος τόσο για την επίθεση στο εβραϊκό σχολείο όσο και για τις δολοφονίες αλεξιπτωτιστών στην πόλη Μοντομπάν στις 11 και 15 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου