Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το 90% του χρέους είναι σε Ελληνικό Δίκαιο: Ετοιμάζονται να το παραχωρήσουν οι πολιτικάντηδες!Και εμεις ετοιμάζουμε κρεμάλες για τους νέους προδότες

Financial Times: «Η Αθήνα διατηρεί ακόμη ένα ατού: Άνω του 90% των ομολόγων έχουν εκδοθεί βάσει του ελληνικού δικαίου. Έτσι οι όροι πληρωμής μπορούν να τροποποιηθούν κάθε στιγμή»
Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times», το οποίο δείχνει την δύναμη που έχει, προς το παρόν, η Ελλάδα, σχετικά με το χρέος και την οικονομική κρίση. Αυτό, μάλιστα, φτάνει για να εξηγήσει το γιατί οι Έλληνες πολιτικοί αποσιωπούν το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο πραγματικά «καίει». Είχαμε γράψει ότι το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού χρέους διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο, δίνοντας στην Ελλάδα μια μεγάλη δύναμη έναντι των διεθνών τοκογλύφων. Αυτή είναι η εθνική κυριαρχία και το ότι η Ελλας μπορεί να προστατεύσει τα ίδια της τα συμφέροντα. Αντιθέτως η υπαγωγή του χρέους και των ομολόγων στο Αγγλικό Δίκαιο μεταφέρει το θέμα σε αγγλικά δικαστήρια που προφανώς δεν ενδιαφέρονται για το καλό αυτού του τόπου.
Γράφει λοιπόν η γερμανική εφημερίδα: «Η Αθήνα διατηρεί ακόμη ένα ατού: Άνω του 90% των ομολόγων έχουν εκδοθεί βάσει του ελληνικού δικαίου. Έτσι οι όροι πληρωμής μπορούν να τροποποιηθούν κάθε στιγμή»
Και ποια είναι η αντίδραση των πολιτικών του ελλαδικού (γιατί Ελληνικό δεν το λές) Κοινοβουλίου; Ο μεν Υφυπουργός Οικονομικών, Σαχινίδης, λέει ότι το δίκαιο στο οποίο θα υπαχθούν τα ομόλογα μετά την ανταλλαγή τους (PSI) είναι προς συζήτηση, ενώ από την ΝΔ έχουμε την δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος λέει ότι η υπαγωγή των ομολόγων στο Βρετανικό Δίκαιο δεν είναι μείζον θέμα, προαναγγέλοντας ουσιαστικά την διάθεση της ΝΔ να υποβαθμίσει και να παραχωρήσει το ζήτημα.
Άλλωστε «τζάμπα» είναι για την ΝΔ… Μετά, όταν οι δανειστές με αποφάσεις βρεταννικών δικαστηρίων θα αρχίσουν τις κατασχέσεις, θα λέει ότι ο υπουργός οικονομικών την περίοδο του PSI ήταν από το ΠΑΣΟΚ, και θα προφασίζονται πως αυτοί δεν έχουν ευθύνη, ποντάροντας στην κοντή μνήμη του Ελληνικού Λαού.
Είναι υπεύθυνα και τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν αυτή τη στιγμή για όσες δραματικές εξελίξεις πρόκειται να επιβληθούν στην Πατρίδα μας, από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου