Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Σκηνικό πολέμου στο Τότεναμ του Λονδίνου μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το Τότεναμ στο Λονδίνο τις τελευταίες ώρες: περιπολικά της αστυνομίας, ένα κατάστημα αλλά και ένα λεωφορείο τυλίχτηκαν στις φλόγες, στο σημείο όπου ένας 29χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών την περασμένη Πέμπτη, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια προκλήθηκαν από 300 περίπου διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα επιχειρώντας να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του νεαρού Mark Duggan, πατέρα 4 παιδιών.
Η παρουσία όμως μεγάλης αστυνομικής δύναμης με έφιππους και ΜΑΤ εκνεύρισε τους διαδηλωτές που ζητούσαν "δικαιοσύνη" και προκλήθηκαν συμπλοκές.
Για πολλές ώρες, η High Street της πόλης μεταβλήθηκε σε πεδίο μάχης, με νεαρούς να πυρπολούν και να πετούν τούβλα στους αστυνομικούς με μανία.
Οι ζημιές στο κέντρο της πόλης είναι πολύ μεγάλες, αφού μια ειρηνική καταρχάς διαμαρτυρία κατέληξε σε απόλυτο χάος. Σύμφωνα με το BBC, πέρα από αστυνομικά οχήματα που κάηκαν, λεηλατήθηκαν και καταστήματα, κάποια εκ των οποίων παραδόθηκαν μετά στις φλόγες. Οι διαδηλωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους νεαρής ηλικίας, κατέβηκαν στους δρόμους εξαγριωμένοι.
Το περιστατικό ερευνάται από την αρμόδια επιτροπή της αστυνομίας, η οποία βρήκε στον τόπο του συμβάντος ένα όπλο και έναν κάλυκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου