Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Η ΦΩΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΕ Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ

Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Κοίλα - Καβησός - Φέρες. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο μικροεστίες και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.
Αργά το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη και έσωσαν τον οικισμό Κοίλα, που είχε εκκενωθεί από κατοίκους. Κάηκε μόνο μία αποθήκη έξω από τον οικισμό. Επίσης κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά που είχε φτάσει έξω από το στρατόπεδο Καβησού, που ο στρατός είχε μεταφέρει τα πυρομαχηκα.

H πυρκαγιά συνεχίζει να καίει και το κύριο μέτωπο  βρίσκεται πλέον στο φράγμα της Νίψας, στον υδροταμιευτήρα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και κατευθύνεται βόρεια προς τα Πάταρα...
Μηχανήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αυτή την στιγμή, φτιάχνουν νέες αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να αποφευχθεί η επέκταση της φωτιάς βόρεια προς την Αισύμη και νότια προς τη Νίψα.

  Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα χωριά Άβαντας, Αισύμη και Νίψα που τις τελευταίες ώρες ήταν οι κάτοικοι σε συναγερμό.

  Σήμερα το πρωί επιχειρούν στην περιοχή περί τα11 πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις μιλούν για περισσότερα από 50.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών, που έχουν γίνει στάχτη από τη μεγάλη πυρκαγιά στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου.
Ο εξ αμελείας μουσουλμάνος απο την Ρούσα, εμπρηστής προφυλακίσθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου