Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ


Πλήρη ανταπόδωση των όσων έχουν τραβήξει, τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων, από την Βρετανία είχαν χθες η Λιβύη, η Συρία και το Ιράν με αφορμή τα βίαια επεισόδια στη Βρετανία μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας. Εκπρόσωποι και των τριών χωρών προχώρησαν σε δηλώσεις με κοινό παρανομαστή τη φράση: «Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει απολέσει τη νομιμότητα να διοικεί τη χώρα του».

«Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και η κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν μετά τις λαϊκές διαδηλώσεις εναντίον τους και τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων από την αστυνομία. Ο Κάμερον και η κυβέρνησή του έχουν απολέσει τη νομιμότητα»,
σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Χάλεντ Κάιμ.

«Η αντιμετώπιση των διαδηλωτών είναι απαράδεκτη. Αντί να υιοθετούν μια τέτοια στάση οι Βρετανοί ηγέτες θα ήταν προτιμότερο να σταθούν στο πλευρό του λαού και να τον ακούσουν. Αντί να στέλνουν στρατιώτες στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη για να λεηλατήσουν τα πετρέλαια, θα ήταν προτιμότερο να σκεφτούν το λαό τους», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Στη Συρία, για τον πρόεδρο της οποίας το Λονδίνο υποστηρίζει ότι «έχει απολέσει τη νομιμότητα» με τις δολοφονίες διαδηλωτών, η κρατική τηλεόραση πρόβαλε συνεχώς βίντεο όπου εικονίζεται ένας αστυνομικός να κυνηγά και να ρίχνει στο έδαφος έναν άνδρα. Το κείμενο που προβαλλόταν στην οθόνη ανέφερε: «Έχουμε πρόβλημα με τις συμμορίες στη Βρετανία, λέει ο Κάμερον».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου