Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Παραμονή του γάμου του διαδόχου, οι Ιρλανδοί στέλνουν μήνυμα: "Ελισάβετ μην πατήσεις το πόδι σου στην Ιρλανδία"

Αυτό είναι το μήνυμα του πραγματικού IRA ενόψει της επίσκεψης της Βασίλισσας Ελισάβετ στην Ιρλανδία από τις 17 έως τις 20 Μαϊου.

Η μεγαλύτερη αποσχισθείσα οργάνωση του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού να εκφράζει την έντονη αντίδρασή του, κατηγορώντας τη βασίλισσα της Αγγλίας για «εγκλήματα πολέμου».

«Η βασίλισσα της Αγγλίας καταζητείται για εγκλήματα πολέμου στην Ιρλανδία και η παρουσία της δεν είναι επιθυμητή στο ιρλανδικό έδαφος» τόνισε ένας άνδρας που είχε το πρόσωπό του καλυμμένο με κουκούλα, μέλος της αποσχισθείσας οργάνωσης του IRA.

«Παρ' όλες τις προσπάθειες των ΜΜΕ, των μεγάλων επιχειρήσεων και των άλλων κέντρων εξουσίας να εμφανίσουν αυτήν την επίσκεψη ως αποδεκτή, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο ιρλανδικός λαός δεν θα συνθηκολογήσει» συνέχισε.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη βρετανού μονάρχη στη χώρα αυτή μετά την ανεξαρτησία της
Ιρλανδίας το 1922.

Η ίδια οργάνωση προειδοποιεί, μάλιστα, τους αστυνομικούς της Βόρειας Ιρλανδίας ότι «είναι εκτεθειμένοι σε εκτελέσεις ανεξαιρέτως και ανεξάρτητα από τη θρησκεία, τις πολιτικές καταβολές ή τα κίνητρά τους», τρεις εβδομάδες μετά το θάνατο ενός αστυνομικού σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες εις βάρος τριών ανδρών έπειτα από την ανακάλυψη κρύπτης όπλων σε ένα φορτηγάκι δύο ημέρες νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου