Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΣΤΗΝ ΚΑΡΩΤΗ

Την Κυριακή  8 Μαρτίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σε άκρως φιλικό κλίμα η Ετήσια Τακτική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της "Ε.ΠΟ.Φ.Ε.-Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου" στην Καρωτή Διδυμοτείχου στην έδρα του τοπικού συλλόγου.
Εγκρίθηκαν ομόφωνα η Έκθεση Πεπραγμένων του Δ.Σ. και ο Οικονομικός Απολογισμός του προηγούμενου έτους, καθώς και η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και έγιναν προτάσεις για ενέργειες από τους συμμετέχοντες φορείς. Υποβλήθηκε ο Προγραμματισμός Δράσεων του τρέχοντος έτους, με κύρια σημεία τον "Χάρτη της Παράδοσης και του Πολιτισμού" με πολιτιστικά γεγονότα σ’ όλους τους δήμους του Έβρου, τη "Εκδήλωση Τιμής-Βράβευση 3 Εβριτών", την "Έκθεση Βιβλίου", τη "Γιορτή Κρασιού", τη "Συνάντηση στον Φλοίσβο", την "Προσυνεδριακή Ημερίδα της ΕΠΟΦΕ" στην Οινόη στο πλαίσιο του «10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών», την έκδοση ποιοτικών βιβλίων ("Ποιητικό Ανθολόγιο", "Λογοτεχνικό Ημερολόγιο", "Τα Πανηγύρια στον Έβρο", "Μουσεία και Μουσειακές Συλλογές στον Έβρο", οι Συγγραφείς του Έβρου) κ.α.
Εγκρίθηκαν ομόφωνα και τα έκτακτα θέματα: η εισήγηση-πρόταση του Αντιπροέδρου της ΕΠΟΦΕ Δημήτρη Κελεμίδη αναφορικά με την «ίση και διαφανή διαδικασία επιχορήγησης των πολιτιστικών φορέων από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης» και η πρόταση του «Πολιτιστικού Συλλόγου Λαδιωτών Αλεξ/πολης» αναφορικά με τον εορτασμό από την ΕΠΟΦΕ της «Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού».
Ως τόπος της επόμενης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης έτους 2016, ορίστηκε μετά από πρόταση την οποία ψήφισε η ολομέλεια ,  η έδρα του «Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης».
Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους οριζόμενους: ως Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης τον κ.Αναστάσιο Κοντακίδη, Πρόεδρο της Ένωσης Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου και ως Γεν. Γραμματέα της ΓΣ την κα Νόρα Μοσχοφίδου, Περιφερειακή Σύμβουλο Π.Ε. Έβρου Α.Μ.Θ.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμούς: η κα Ζήνα Ζάχαρη, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Α.Μ.Θ., που εξέφρασε τη δέσμευσή της για τη στήριξη των πολιτιστικών μας πρωτοβουλιών. Επίσης, παρευρέθη ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, που εκδήλωσε θετικότατη στάση σε πολιτιστικές προτάσεις του φορέα μας.

Προτάθηκε επίσης από τον πρόεδρο Α.Γιαλαμά να τοποθετούνται απο τους Δημάρχους στον τομέα του πολιτισμού άτομα που γνωρίζουν περί των πολιτιστικών και όχι άσχετα όπωσ συμβαίνει συνήθως.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι από 30 και πλέον φορείς: "Καλλιτεχνικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης", "Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Ν.Έβρου Αλέξιος Κομνηνός", "Νέος Κύκλος Σουφλιωτών", "Μουσείο Λαογραφίας & Φυσικής Ιστορίας Ν. Χηλής", "Ελληνομουσείον Αίνου", "Σύλλογος Χηλιτών Μαύρης Θάλασσας Άγ. Ευθύμιος", "Ένωση Θρακών", "Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας Αρίστηνου-Σπάρτακος", "Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Ορεστιάδας-Οι Θράκες", "Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρίτας Δαδιάς", "Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδιωτών Αλεξ/πολης", "Σύλλογος Ιστορικής Μνήμης & Παράδοσης-Φωνές της Θράκης", "Μουσείο Μετάξης-Η Χρυσαλίδα", "Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Χειμωνίου-Τα Ζαλουφιώτικα", "Πολιτιστικός Σύλλογος Αρδανίου-Θράκας Ιππέας", "Σύλλογος Γυναικών Στέρνας", "Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνης", "Σύλλογος Ζαλουφιωτών Αλεξ/πολης", "Πολιτιστικός Σύλλογος Σιτοχωρίου", "Ιστορικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου-Καστροπολίτες", Πολιτιστικός λαογραφικόσ σύλλογος Κλεισσούς, Πολιτιστικός σύλλογος Α. Οινόης ''το Κρασοχώρι'' κ.α.
Απευθύνουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον "Πολιτιστικό Σύλλογο Καρωτής-Η Παράδοση" για την θερμή υποδοχή και την υποδειγματική φιλοξενία όλων μας στο κτίριο του συλλόγου το "Πολιτιστικό Κέντρο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης". Ευχαριστούμε εγκάρδια την Πρόεδρο Ελένη Γραμμενίδου, την Αντιπρόεδρο Μαρίνα Παπαδάκη, τη Γραμματέα Νίκη Σακελαρίδου, τα μέλη του ΔΣ Ευαγγελία Γρηγορίδου, Δήμητρα Δραμούδη, Κατερίνα Γραμμενίδου, Μαριάνθη Σπάϊρα και όλον το σύλλογο!
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Αθανάσιος Γιαλαμάς, Πρόεδρος
Δημήτρης Κελεμίδης, Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος Τύπου











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου