Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Άφθονο αλκοόλ, ξέφρενοι ρυθμοί, πάνω από 200 νέοι, χρήση κοκαΐνης και χασίς συνθέτουν το σκηνικό που επικράτησε στο ρέιβ πάρτι που έλαβε χώρα σε ένα Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης με την επωνυμία «Αθηνά», λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος.

Ως βασικός διοργανωτής εμφανίζεται να είναι ο ανιψιός του πρώην υπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη, Ε. Κ, ο οποίος σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του οικήματος Κ. Α. (και χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα το ΚΕΚ), διοργάνωσαν το «αμαρτωλό πάρτι» στο οποίο έδωσαν το όνομα «Secret», δηλαδή μυστικό.

Όνομα το οποίο δικαιολογεί άλλωστε τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν οι προσκλήσεις στους 207 συμμετέχοντες. Όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, «οι προσκλήσεις δίδονταν μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Το πάρτι ήταν για λίγους και εκλεκτούς. Τα στοιχεία που κυριαρχούσαν ήταν το αλκοόλ και τα ναρκωτικά».

Ο έλεγχος

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διοργανωτών του πάρτι ξεκίνησε όταν στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σαρώνοντας ιστοσελίδες του διαδικτύου, εντόπισαν μία από τις προσκλήσεις και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν, σε συνεργασία με την αστυνομία, αιφνίδια επίσκεψη στον «εκπαιδευτικό χώρο».

Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη του ΣΔΟΕ, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης αλλά και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών.

Κατά την έφοδο διαπιστώθηκε ότι πάνω στην «μπάρα» από την οποία οι νέοι προμηθεύονταν τα ποτά, υπήρχαν χρησιμοποιημένα σακουλάκια κοκαΐνης. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4,4 γραμμαρίων, δύο συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 0,7 γραμμαρίων και πέντε τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

Δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη

Παράλληλα, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, ενώ η είσοδος ανερχόταν σε 10 ευρώ χωρίς σε αυτή να υπολογίζονται το αντίτιμο των ποτών.

«Δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Αυτό που είναι σημαντικό όμως δεν είναι οι αποδείξεις, αλλά το γεγονός ότι στο πάρτι γινόταν εκτεταμένη χρήση σκληρών ναρκωτικών από νέους ανθρώπους. Πάντως το κέντρο σφραγίστηκε ενώ τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι διοργανωτές θα προσεγγίσουν περίπου τις 50.000 ευρώ» εξηγούν στελέχη της Δίωξης στην ηλεκτρονική εφημερίδα.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις οικίες των συλληφθέντων εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε καπνός με χασισέλαιο και τέσσερα δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος XANAX, ενώ συνολικά συνελήφθησαν επτά άτομα για κατοχή ναρκωτικών.
 Ποσότητα κάνναβης, κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκε στην κατοχή επτά ατόμων που συμμετείχαν σε πάρτι το οποίο διοργανώθηκε χθες σε αποθήκη στην περιοχή Παλαγία Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα μετά από έφοδο της αστυνομίας στην συγκεκριμένη αποθήκη συνελήφθησαν επτά άτομα, ηλικίας 23, 24, 24, 24, 26, 47 και 52 ετών, κατηγορούμενα για κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, μετά τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίσθηκε η αποθήκη, στην οποία επρόκειτο να διεξαχθεί το πάρτι και σχεδιάστηκε οργανωμένη επιχείρηση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε. και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν στην αποθήκη πάνω από 200 άτομα και συνελήφθησαν ο 52χρονος ιδιοκτήτης της και οι υπόλοιποι έξι, διότι βρέθηκαν σε διάφορα σημεία της αποθήκης και στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

• τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4,4 γραμμαρίων
• δύο συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 0,7 γραμμαρίων
• 5 αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 52χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος XANAX .

Σημειώνεται επίσης, ότι οι υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. συνέλαβαν δύο άτομα, διοργανωτές του πάρτι, για φορολογικές παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου