Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Σάπια φρούτα μοιράζονται και στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης.Σάπια φρούτα μοιράζονται στα σχολεία και γι'αυτό τον τρόπο μετά από αναφορά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήων Μ.Μαριά δόθηκε εντολή για έκτακτους ποιοτικούς ελέγχους στα τρόφιμα που διατίθενται στα σχολεία από τον υπουργό Ανάπτυξης Α.Τσαυτάρη.
Τα φρούτα μοιράζονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διατροφής των Ελληνόπουλων που δεν έχουν να φάνε στο σπίτι τους λόγω της οικονομικής κρίσης.
Όπως ενημερώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία, διενεργούνται επιτόπιοι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις του φορέα που γίνεται η τυποποίηση, η συσκευασία και η αποθήκευση των προϊόντων και οι έλεγχοι υλοποιούνται από τους ποιοτικούς ελεγκτές του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.
«Επειδή η διανομή ασφαλών προϊόντων στους μαθητές των δημοτικών σχολείων αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα, το ΥΠΑΑΤ αντέδρασε άμεσα όταν, κατά τις πρώτες διανομές, αναφέρθηκε ότι σε ορισμένα σχολεία παρουσιάστηκαν προβλήματα», αναφέρει ο κ. Τσαυτάρης και ενημερώνει ότι δόθηκε εντολή για τη διενέργεια έκτακτων επιπρόσθετων ποιοτικών ελέγχων κατά το στάδιο της παραλαβής των προϊόντων από τα σχολεία και πριν τη διάθεση αυτών στους μαθητές των σχολείων, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι τηρούνται οι ισχύουσες ενωσιακές και εθνικές προδιαγραφές.
Οι έλεγχοι διενεργούνται από τους αρμόδιους ελεγκτές των διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και των Περιφερειακών Κέντρων Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου, σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

2 σχόλια:

 1. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ...
  ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΖΟΜΠΙ-ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΝΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...

   Διαγραφή