Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο νησί και η αγανάκτηση των πολιτών για την συμπαιγνία, τρόίκας-κυβέρνησης Αναστασιάδη και Αθήνας, οδηγεί στη αναβολή των προγραμματισμένων ασκήσεων της Εθνοφρουράς που ειχαν προγραμματιστεί να γίνουν 26 και 29 Μαρτίου. Οι έφεδροι-εθνοφύλακες θα πρέπει να παρουσιαστούν αλλά θα αποδεσμευτούν μία ώρα μετά την παρουσίασή τους.
Τι σημαίνει αυτό: Φοβούνται να εξοπλίσουν τους πολίτες θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρξει χρήση των όπλων κατά των νέων προδοτών της Κύπρου! Ήδη το χθεσινό επεισόδιο με το κάψιμο της γερμανικής σημαίας από εθνοφύλακες έχει σημάνει συναγερμό στο στρατηγείο της Εθνοφυλακής και έχει αυξηθεί η επιτήρηση των αποθηκών οπλισμού!
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ύστερα από απόφαση του Υπουργού  Φώτη Φωτίου και της σύμφωνης γνώμης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, λόγω της κατάστασης και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα γνωστά γεγονότα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση και δήθεν για την διευκόλυνση των εφέδρων και εθνοφυλάκων, "δεν θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες ασκήσεις της εφεδρείας - εθνοφυλακής από την Τρίτη 26 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εμπλεκόμενοι έφεδροι και εθνοφύλακες οφείλουν να παρουσιαστούν κανονικά στις μονάδες τους, στους χώρους, στις ημερομηνίες και ώρες όπως καθορίζονται στα Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ) για επιστρατευτική τακτοποίηση και στην συνέχεια θα αποδεσμευτούν μια ώρα μετά την παρουσίαση τους.
Η πραγματικότητα βέβαια απέχει πολύ από την "διευκόλυνση" των εφέδρων και εθνοφυλάκων. Αν αυτή την στιγμή οι πολίτες εξοπλιστούν και πάρουν το νόμο στα χέρια τους (είναι τελείως διαφορετικα τα δεδομένα στην μικρή κοινωνία της Κύπρου απ'ότι στην ένα μεγάλο κράτος) μπορεί να επαναληφθεί αυτό που έγινε το 1974 με το πραξικόπημα του Σαμψών που και τότε είχε την στηριξη των Αθηνών (κατ'αναλογία πρόκειται για το ίδιο ακριβώς πράγμα, μόνο που τότε η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί το 40% του νησιού ενώ τώρα χάνεται το υπόλοιπο 60% του νησιού όχι ως χερσαία απώλεια, αλλά ως κρατική οντότητα): Δηλαδή να υπάρξει λαϊκό κίνημα και βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης μειοδοσίας του Ν.Αναστασιάδη.
|Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που δείχνει όιτ κάποιοι ανησυχούν για τις αντιδράσεις των πολιτών. Πέρα από τα αυξημένα μέτρα φύλαξης των αποθηκών οπλισμού έχει αυξηθεί η "αόρατη εσωτερική επιτήρηση" κάποιων μονάδων που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.
  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου