Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΛΟΓΩ ΔΕΝΔΙΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Δεν βάζει μυαλό ο Δένδιας, ο οποίος φαίνεται πως δεν πήρε το μάθημά του από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ 3 και συνεχίζει τον τραγέλαφο με πρόσχημα τον αντιρατσισμό. Την ώρα που οι πολίτες γίνονται καθημερινά έρμαια αδίστακτων δολοφόνων και κακοποιών, με μια αστυνομία ανίκανη να τους προστατέψει, ο υπουργός Προστασίας του Λαθρομετανάστη, διαθέτει, όχι 10, ούτε 20, αλλά 200 αστυνομικούς για τη στελέχωση του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας.
Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ:
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκίνησε η εκπαίδευση των (200) αστυνομικών που στελεχώνουν τις νέες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε πέντε εκπαιδευτικές σειρές, με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας
Ξεκίνησε σήμερα (23-01-2013) η εκπαίδευση των (200) αστυνομικών, που στελεχώνουν τα Τμήματα και τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, σε όλη την επικράτεια. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε πέντε εκπαιδευτικές σειρές, με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και ολοκληρώνεται αρχές Φεβρουαρίου.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, κυρίως, την εξής θεματολογία :
Ανάλυση κοινωνικών ζητημάτων και αντιμετώπισης ρατσισμού
Ανάλυση θεμάτων Δημόσιας Ασφάλειας
Αντιμετώπιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
Νομικές διατάξεις που αφορούν στην παράνομη μετανάστευση και το ρατσισμό
Αναγνώριση κινήτρων ρατσιστικής βίας
Φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα και εμπειρία του δικτύου καταγραφής περιπτώσεων ρατσιστικής βίας
Διεθνής Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Σύγχρονοι προβληματισμοί.
Με την παρακολούθηση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στην αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών, που εκδηλώνονται με ρατσιστικά κίνητρα και υπόβαθρο.
Υπενθυμίζεται ότι, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, συστάθηκαν οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Ειδικότερα, ιδρύθηκαν δύο (2) Τμήματα και εξήντα οχτώ (68) Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας σε όλη την Ελλάδα.
Τα δύο (2) Τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ιδρύονται στις Υποδιευθύνσεις Κρατικής Ασφάλειας των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ τα εξήντα οχτώ (68) Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας λειτουργούν ως εξής :
πέντε (5) στην Αττική, στις αντίστοιχες Υποδιευθύνσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και
εξήντα τρία (63) στην Περιφέρεια, στις αντίστοιχες Υποδιευθύνσεις και Τμήματα Ασφάλειας που λειτουργούν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις των Νομών.
Σημειώνεται ότι για την διερεύνηση σχετικών καταγγελιών λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή 11414. Διασφαλίζεται το ανώνυμο και το απόρρητο της επικοινωνίας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, υπάρχουν σε ειδικό «banner» στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr.
Με τις ενέργειές του αυτές ο υπουργός Προ. Πο. ρίχνει νερό και δυναμώνει τον μύλο της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου