Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΔΙ ΠΗΡΕ Η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Καταγγελίες γονέων στη Χρυσή Αυγή - Δείτε και την επίμαχη φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει ο Στόχος σε προηγούμενο φύλλο

Νηπιαγωγός στο Νυδρί Λευκάδας μετακινήθηκε σε άλλο σχολείο επειδή, όπως ισχυρίζεται, ζήτησε από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν σημαίες με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να φτιάξουν τις αλβανικές.

Η νηπιαγωγός ζήτησε από τους μαθητές το παραπάνω θέμα με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Στη συνέχεια ανήρτησε τις ζωγραφιές των παιδιών, στα ταμπλό με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αντιδράσεις τόσο από μερίδα γονέων όσο και από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Εκτός αυτού, έφτασε καταγγελία για το θέμα και στον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, η οποία μάλιστα δημοσιεύθηκε και στην ιστοσελίδα στις 29 Οκτωβρίου.Το αποτέλεσμα ήταν μετά τις καταγγελίες, η νηπιαγωγός για τη συμπεριφορά της οποίας διεξάγεται ΕΔΕ, να μεταφερθεί σε άλλο σχολείο ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έτσι, αύριο κλιμάκιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας θα μεταβεί στο Νυδρί Λευκάδας προκειμένου να συζητήσει από κοντά με την νηπιαγωγό αλλά και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού για το θέμα, για το οποίο, σημειωτέον δεν έχει βγει ακόμη το πόρισμα της ΕΔΕ.
Όπως λέει στο newsbeast.gr ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, Χάραλαμπος Κόκκινος, «Η νηπιαγωγός ισχυρίζεται ότι υπήρξαν οκτώ παιδιά αλβανικής καταγωγής και δώδεκα ελληνικής καταγωγής στο νηπιαγωγείο.

Ζωγράφισαν τα παιδιά τη σημαία και εκείνη παρουσίασε τις ζωγραφιές των παιδιών με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις των γονέων.

Στη συνέχεια υπήρξε μία ανώνυμη καταγγελία στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καθώς και στον βουλευτή της, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση. Έτσι άρχισαν όλα», υποστηρίζει.

Και πιστεύει: «θεωρούμε τραβηγμένη την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αφενός να την απομακρύνει από το νηπιαγωγείο και αφ’ ετέρου χωρίς να έχει αποφανθεί η ΕΔΕ».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου