Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Δωρεά Οργάνων και το Ομφάλιο Αίμα(Βλαστοκύτταρα).


 
Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012
 
 
Η επιτυχής πορεία των μεταμοσχεύσεων εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, σε συνδυασμό φυσικά με την επιστημονική πρόοδο.

Σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιούνται εκστρατείες ενημέρωσης με στόχο την εξάλειψη των αμφιβολιών και των προκαταλήψεων που υπάρχουν γύρω από το θέμα των μεταμοσχεύσεων.

Για το λόγο αυτό έχουν οριστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες, ως ευκαιρία πραγματοποίησης ενημερωτικών εκδηλώσεων, οι οποίες διαφέρουν από χρόνο σε χρόνο.

Στην Ελλάδα, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, θέλοντας να ορίσει μία συγκεκριμένη και σταθερή ημέρα συνάντησης και ενημέρωσης του κοινού έχει ορίσει τη 1η Νοεμβρίου ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων.

Η 1η Νοεμβρίου είναι η ημέρα εορτασμού των Αγ. Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού, που είναι προστάτες της Μεταμόσχευσης. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων σε διάφορα σημεία της Αττικής.
 
Στο πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν το 2012  ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Δωρεά Οργάνων και το Ομφάλιο Αίμα(Βλαστοκύτταρα).
 
Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες είναι οι ακόλουθες:
 
Στις  24 Οκτωβρίου  θα υλοποιηθεί ομιλία με θέμα την Δωρεά Οργάνων και τον νέο νόμο 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Φερών και ώρα προσέλευσης 19:00.
 
Στις 14 Νοεμβρίου θα υλοποιηθεί ομιλία με θέμα την Δωρεά Οργάνων και τον νέο νόμο 2013 στο ξενοδοχείο Εγνατία Αλεξανδρούπολης και ώρα προσέλευσης 19:30.
 
Μετά από την ομιλία εκδηλώσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε είτε στο γραφείο του Συλλόγου:
 Δ/νση: Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 17,  είτε τηλεφωνικά: 25510-20478,  Fax: 25510-26646
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου