Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΤΖΑΜΙΑ ..ΤΩΝ ΠΑΜΠΤΩΧΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Κάποιες πολύ εύγλωττες φωτογραφίες από το πολυτελές τζαμί ενός μικρού χωριού της Ξάνθης, που δήθεν φτιάχτηκε απο εισφορές των πάμφτωχων κατοίκων του!

  ΟΙ πακτωλοί του μαύρου χρήματος που ρέουν εξ ανατολών στη Θράκη, δεν κάνουν κανένα απολύτως αυτί να ιδρώνει. Τουρκοσύλλογοι εμφανίζονται συνεχώς αγοράζοντας κτίρια με ποσά από τις…συνδρομές των μελών τους, πανάκριβες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται καθημερινά από σωματεία που δεν δηλώνουν στην εφορία ούτε ένα ευρώ και βεβαίως τεράστια και πολυτελή τζαμιά ξεφυτρώνουν στη μέση του πουθενά, δίπλα σε εξαθλιωμένα μουσουλμανικά χωριουδάκια, τζαμιά χτισμένα υποτίθεται χάρη στον…έρανο των (πάμφτωχων) κατοίκων τους!

Σήμερα λοιπόν, για του λόγου το ασφαλές, και επειδή πάντα θέλουμε να τεκμηριώνουμε όσα λέμε, σας παραθέτουμε απλώς κάποιες πολύ (μα πάρα πολύ) χαρακτηριστικές και (κραυγαλέα) εύγλωττες φωτογραφίες. Είναι από το πολυτελέστατο τζαμί των Κιμμερίων, ενός μικρού μειονοτικού χωριού του νομού Ξάνθης. Δείτε τις προσεκτικά και προσπαθήστε απλώς να απαντήσετε στο προφανές ερώτημα: είναι δυνατόν το εν λόγω κτίσμα να κατασκευάστηκε χάρη στον…έρανο των περιοίκων; Όπως βλέπετε βέβαια στην 4η φωτογραφία, μία επιγραφή έξω από το τέμενος σπεύδει να μας…βεβαιώσει περί αυτού! Εκεί λοιπόν αναφέρεται πότε έγινε η επισκευή του τζαμιού, ποιοί μάστορες έχτισαν τον μιναρέ (αμισθί παρακαλώ!), καθώς και ότι τα υλικά τα έβαλε ο…κόσμος του χωριού. Αν εσείς όμως τώρα είστε λίγο πιο…δύσπιστοι, οι άλλες φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Ε, κι αν προσέξετε λίγο καλύτερα και κάποια…εθνικά σύμβολα στις 2 τελευταίες από αυτές, τότε μάλλον θα βεβαιωθείτε πλέον ότι (πέραν του…εράνου) όλο και κάτι θα…τσόνταραν και μερικοί άλλοι!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου