Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ

Η δικογραφία για την "έφοδο" της Χρυσής Αυγής  στους πάγκους παρανόμων μεταναστών μικροπωλητών στη διάρκεια πανηγυριού στη Ραφήνα παίρνει το δρόμο προς τη Βουλή.

Από το οπτικό υλικό, που έχει δημοσιοποιηθεί, δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση οι βουλευτές του κόμματος Παν. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής να διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής. 
Ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας αναφέρει περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη ακόμα και να προβεί σε σύλληψη δράστη για αυτόφωρο πλημμέλημα, καθώς και τον συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του Ποινικού Κώδικα για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους στα εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Για την επίθεση στη Ραφήνα διεξάγεται προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσε μόνο ένας μετανάστης μικροπωλητής.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι για τους χειρισμούς της αστυνομίας στην υπόθεση δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία δικαιολογεί την μη επέμβασή της στα επεισόδια της Ραφήνας λέγοντας ότι υπήρχε μικρή αστυνομική δύναμη και σε απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα μετά το περιστατικό της Ραφήνας σημειώθηκε νέα δράση κατά παρανόμων αλλοδαπών μικροπωλητών, με εμπλοκή και μελών της Χρυσής Αυγής σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, το Σάββατο.

Μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση επισκέφθηκαν τη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα τη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία.

Η Χρυσή Αυγή έχει προαναγγείλει ανάλογες δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα και έχει την στήριξη του συνδικάτου των μικροπωλητών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου