Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΕΤΡΩΤΙΩΤΕΣ



ΘΕΜΑ: «Αντάμωμα Πετρωτιωτών 2012»

700 και πλέον άτομα, παραβρέθηκαν στη Συνάντηση των απανταχού Πετρωτιωτών, το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 στα Πετρωτά Έβρου, η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και σε άκρως συγκινητικό κλίμα. Ένα αντάμωμα, που έχει καταστεί θεσμός εδώ και 15 έτη, αφού διοργανώνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1998 έως και σήμερα.
Το προαύλιο του κλειστού-εδώ και δεκαετίες-σχολείου, «ζωντάνεψε» στην κυριολεξία, αφού έσφυζε από κόσμο όλων των ηλικιών. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε όλους τους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας, τόσο στο Εξωτερικό όσο και στο Εσωτερικό της χώρας. Η νοσταλγία και οι αναμνήσεις, ήταν έκδηλες στα πρόσωπα των παρευρισκομένων. Οι αγκαλιές μεταξύ αγαπημένων και συγγενικών προσώπων, που ζουν και εργάζονται δεκαετίες μακριά από τη γενέτειρα γη και αυτών που έμειναν στο χωριό, έδιναν και έπαιρναν. Οι διηγήσεις και τα χωρατά, είχαν την τιμητική τους!
Την εκδήλωση άνοιξε ο αξιέπαινος πολιτιστικός σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ» Αλεξανδρούπολης, με παραδοσιακούς χορούς των Πετρωτών, συνοδευόμενοι από την αυθεντική παραδοσιακή φωνή της Φωτεινής Καζακίδου. Τα μέλη μάλιστα του συλλόγου, τιμήθηκαν ονομαστικά, ένα προς ένα, με αναμνηστικούς επαίνους, από τον πρόεδρο του χωριού Τριαντάφυλλο Νικολαίδη και τον πρόεδρο του συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξ/πολης Δημήτρη Κελεμίδη. Ακολούθησε γνήσιο θρακιώτικο γλέντι για όλο τον κόσμο, με χορό και τραγούδι έως αργά το βράδυ, με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Παναγιώτη Μπαρμπούδη! Η επιτυχημένη βραδιά, έκλεισε με την υπόσχεση για νέα συνάντηση του χρόνου!
Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν και το κτιριακό συγκρότημα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Μύλος Πετρωτών», που περιλαμβάνει το μοναδικό στο είδος του - «Μουσείο Πέτρας», το Συνεδριακό Κέντρο κ.α.
Το Αντάμωμα συνδιοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Πετρωτών, τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης» και τον «Περιβαλλοντικό Σύλλογο Πετρωτών ΩΜΕΓΑ» που συνέβαλε δυναμικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού
Συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξ/πολης
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κελεμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου