Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Ολόκληρο οπλοστάσιο –από αυτά που ενδημούν στη χώρα της μόνιμης αφασίας- βρήκαν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής σε κενή πολυκατοικία στη περιοχή της Αρτέμιδας. Ο ακριβής αριθμός των όπλων που βρέθηκαν δεν έχει γίνει γνωστός αναφέρθηκε μόνο ότι είναι πολλά, πάνω από 30  και είναι διαφόρων τύπων, εξαρτήματα όπλων, σφαίρες κ.α.
Τα όπλα θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας η οποία ήταν υπό ανακατασκευή.
Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. από τις πρώτες ενδείξεις δεν προκύπτει ο οπλισμός να σχετίζεται με τη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης, οπότε οι υποψίες πέφτουν στο κοινό –λεγόμενο- έγκλημα. Εκτιμάται πως αυτά ανήκουν σε συμμορία Αλβανών ή Γεωργιανών από τις δεκάδες που δραστηριοποιούνται στη χώρα. 


Τρία διαμερίσματα γεμάτα με όπλα, πιστόλια και περίστροφα, καθώς και τεράστιος αριθμός από σφαίρες έχουν βρεθεί στην ακατοίκητη πολυκατοικία στη γωνία των οδών Αρτέμιδος και Αύρας, στη Λούτσα.
Οι αστυνομικοί της κρατικής ασφαλείας που ασχολούνται με την υπόθεση βρίσκονται για δεύτερο 24ωρο στην πολυκατοικία προσπαθώντας να καταγράψουν τον αριθμό όπλων και φυσιγγίων που βρέθηκαν εκεί.
Οι αστυνομικοί έφτασαν χτες το πρωί στην πολυκατοικία, έπειτα από σχετική πληροφορία που μιλούσε για πολεμικό υλικό ανατολικού τύπου.
Στις αρχές Ασφαλείας έφτασε πληροφορία για διακίνηση όπλων από μέλη του UCΚ (ΟΥΤΣΕΚΑ), του παράνομου αλβανικού στρατού, που δραστηριοποιήθηκε στη δεκαετία του ’90 στο Κοσσυφοπέδιο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στον πόλεμο εναντίον των Σέρβων.
Ο οπλισμός προέρχεται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα όπλα έφτασαν στην Ελλάδα από το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια και την Αλβανία, ενώ οι μεταφορείς ήταν Αλβανοί, πρώην μέλη του UCK.
Κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. τα όπλα θα πωλούντο τόσο στην Ελλάδα και ενδεχομένως κάποια από αυτά θα διοχετεύονταν σε άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου