Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα διαθέσει δωρεάν δημοτική έκταση κοντά στο κέντρο της πόλης σε συνταξιούχους και άτομα χαμηλού εισοδήματος για καλλιέργεια. Η έκταση αυτή θα χωριστεί σε τμήματα των 50-100 τ.μ. και θα μοιραστεί σε 272 δικαιούχους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εκεί το δικό τους βιολογικό λαχανόκηπο, υπό την καθοδήγηση γεωπόνων και την υλικοτεχνική υποστήριξη του δήμου. Στο χώρο θα υπάρχει μεταξύ άλλων γεώτρηση, φυτώριο, περίφραξη και αποθήκη για την φύλαξη... των εργαλείων τους.

Η παραχώρηση της έκτασης θα είναι διετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης από το δήμο. Τα παραγόμενα προϊόντα θα προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων σε τρόφιμα, ενώ το 10% της παραγωγής θα διατίθεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων δημοτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 έως και την Μ. Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Πιστοποιητικό Εντοπιότητας (Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι δημότες της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης).
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (Δικαιούχος σε έκταση του βιοαγρού θα είναι ένα (1) μέλος κάθε οικογένειας).
  • Στοιχεία της οικονομικής κατάστασης και των εισοδημάτων των ενδιαφερομένων, καθώς και του/της συζύγου με την υποβολή φορολογικής δήλωσης και των δύο. Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατόχους χαμηλών εκκαθαριστικών σημειωμάτων.
  • Ιατρική γνωμάτευση από Ιατρό Παθολόγο ή Καρδιολόγο (δημοσίου ή ιδιώτη) η οποία θα πιστοποιεί ότι οι αιτούντες δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
  • Φωτοτυπία ταυτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου