Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ

«Έχω ριζική διαφωνία, φιλοσοφικής και ιδεολογικής φύσεως, με τη φράση του κ. Σαμαρά ότι από τη ΝΔ βγήκαν τέσσερα κόμματα και εντάσσει μέσα και τη Χρυσή Αυγή».

Αυτό είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Real Fm αναφερόμενη σε όσα είπε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε πρώην βουλευτές του κόμματος ότι Δημοκρατική Συμμαχία, ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή και κόμμα Καμμένου αγωνίζονται να στερήσουν την αυτοδυναμία από τη Νέα Δημοκρατία.

«Η ΝΔ την οποία εγώ υπηρέτησα δεν είχε ποτέ φασίστες, δεν είχε ποτέ ανθρώπους που χαιρετούσαν ναζιστικά. Δεν μπορώ να εντάξω στην κεντροδεξιά ούτε την Χρυσή Αυγή αλλά κατά τη γνώμη μου ούτε και τον ΛΑΟΣ τον οποίο δεν θεωρώ φασιστικό κόμμα αλλά άνευ οποιασδήποτε ιδεολογίας», συνέχισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας η οποία έδωσε τη δική της εξήγηση εμμέσως και για το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

«Όταν το τρένο πηγαίνει με 100 προς μια κατεύθυνση και στις περιφερειακές εκλογές είχαν σηκωθεί τα αντιμνημονιακά λάβαρα και τα Ζάππεια 1 και 2 και ξαφνικά στρίβει απότομα, τότε φεύγουν 2 βαγόνια», είπε συγκεκριμένα επικρίνοντας την αντιμνημονιακή θέση της ΝΔ μέχρι το μνημόνιο 2.

Όσο για τα σενάρια επιστροφής της στη ΝΔ είπε πως ούτε υπάρχει, ούτε τίθεται τέτοιο θέμα γιατί διεγράφη από τη ΝΔ «με βουλοκέρι, με απόφαση του κ. Σαμαρά».

Σε ερώτηση αν το θέμα δεν τίθεται επειδή δεν υπάρχει σχετική πρόσκληση από τον πρόεδρο της ΝΔ επανέλαβε πως «αυτό δεν τίθεται» και στη συνέχεια κατέκρινε όσους υποστηρίζουν ότι έφυγε από το πρώην κόμμα της.

«Επειδή η ΝΔ διαδίδει παντού ότι η Ντόρα έφυγε, η απάντηση είναι απλή. Δεν έφυγα. Απλώς ψήφισα αυτό το οποίο δύο χρόνια μετά ψήφισε σήμερα και ο κ. Σαμαράς – γιατί το μνημόνιο 2 εμπεριέχει το μνημόνιο 1 – και στο μεταξύ χάθηκαν δύο πολύτιμα χρόνια που μια παντελώς ανίκανη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είχε σοβαρή αντιπολίτευση που θα πίεζε να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και να είχαμε σώσει 5,10, 100, 200 ευρώ από τις συντάξεις», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της κατέκρινε τα επιχειρήματα του Πάνου Καμμένου ότι την επομένη των εκλογών μπορούμε να διαγράψουμε μονομερώς χρέος χαρακτηρίζοντας ότι όλα αυτά είναι μη σοβαρά.

«Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρώπη, αν σταματήσει να έχει δανειοδότηση και δεν έχει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, την άλλη μέρα το πρωί η χώρα θα καταρρεύσει», είπε επισημαίνοντας πως δεν είναι τρομοκρατία όλα αυτά και απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι ήδη οι Έλληνες έχουν χρεοκοπήσει με βάση και τις εκτιμήσεις του κ. Προβόπουλου ότι θα γυρίσουμε στους μισθούς του 2001.

«Φαντάζεστε τι θα γίνει αν γυρίσουμε στο ’40; Πιστεύετε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που δίνουν μάχη να μπουν είναι τρελές και βρέθηκε ο εκάστοτε αντιμνημονιακός που θέλει να ανέβει αυτή τη στιγμή στο κύμα της δίκαιης οργής που υπάρχει στον κόσμο;», συνέχισε και υποστήριξε ότι η ελπίδα μπορεί να έρθει μόνο από μια κυβέρνηση με σοβαρότητα που θα κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι για το κόμμα της όρος συμμετοχής σε ένα κυβερνητικό σχήμα είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι περικοπές των χρημάτων που συντηρούν το κομματικό κράτος.

«Αν μας θέλουν θα υποχρεωθούν να κόψουν το κομματικό κράτος και τα του οίκους τους», προειδοποίησε «καρφώνοντας» το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που έφεραν στη Βουλή τη γνωστή τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Επιπλέον τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της εξεταστικής επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία κάνοντας λόγο για παρωδία ενώ ανέφερε με έμφαση ότι το 95% των υποψηφίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις προσεχείς εκλογές είναι πρωτοεμφανιζόμενα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου