Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Εξαρθρώθηκε, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική οργάνωση που προωθούσε μη νόμιμους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας μας. Συνελήφθησαν, για την υπόθεση αυτή, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 53, 40 και 25 ετών, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και μία 25χρονη ημεδαπή. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη, ενός 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας και ενός αγνώστων στοιχείων ατόμου, μελών της οργάνωσης, καθώς επίσης και για τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στην οργάνωση.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από τους άνδρες της παραπάνω υπηρεσίας, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών καθώς επίσης και αξιωματούχοι του Frontex. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, ο 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος μετέφερε με ένα αυτοκίνητο έξι μη νόμιμους μετανάστες (4 υπηκόους Γεωργίας, 1 υπήκοο Αφγανιστάν και 1 υπήκοο Ερυθραίας), ο 25χρονος υπήκοος Αλβανίας και η 25χρονη ημεδαπή, οι οποίοι επέβαιναν σε έτερο αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, καθώς επίσης και οι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 40 και 53 ετών, οι οποίοι εξέδωσαν εισιτήρια του ΚΤΕΛ, για τους μη νόμιμους μετανάστες, με προορισμό την Αθήνα.    

 
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι, ο 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, μαζί με έναν αγνώστων στοιχείων δράστη, μετέφεραν με τη χρήση βάρκας, από την Τουρκία στη χώρα μας, τους έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο  αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ, δύο εισιτήρια του ΚΤΕΛ και έξι κινητά τηλέφωνα. Τέλος σημειώνεται ότι, σε βάρος του 25χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας εκκρεμεί μία καταδικαστική απόφαση. Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου