Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΑΣ. ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ;



ImageΤο Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε σήμερα δέκα υποψηφιότητες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, που θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, Ζαν-Λουί Ντεμπρέ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, η επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού πληρούν τους όρους για να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Το δικαστήριο ενέκρινε επίσης τις υποψηφιότητες του ευρωβουλευτή Ζαν-Λικ Μελενσόν (Μέτωπο Αριστεράς), της Έβα Ζολί (Οικολόγοι), του Νικολά Ντιπόν-Ενιάν (Εθνικιστική δεξιά), των τροτσκιστών Ναταλί Αρτό (Εργατικός Αγώνας) και Φιλίπ Πουτού (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα) και του ανεξάρτητου Ζακ Σεμινάντ.

Απών από την κούρσα θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν που είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές που απαιτούνταν για να θέσει υποψηφιότητα.

Επισήμως, η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά αύριο Τρίτη. Όλοι οι υποψήφιοι δικαιούνται ίσο χρόνο στα μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου