Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Αν και το έκαψαν...Στην Κερατέα, το ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ξαναγεννιέται

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Στην Κερατέα, τα σύμβολα δεν πεθαίνουν ποτέ, όσο κι αν "κάποιοι" πρπσπαθούν με ύπουλους τρόπους να τα απαξιώσουν και να τα καταστρέψουν. Για τους κατοίκους της Κερατέας, το "ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ", έγινε το σύμβολο του πολύμηνου αωνα τους, κατά της...

εμμονής της χουντικής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρεόυ να επιβάλλει με τα ΜΑΤ την παράνομη κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Ήταν το σημείο της συνάντησης του λαού της Κερατέας, όχι μόνο κατά την διάρκεια των αγώνων τους, αλλά και μετά.
Λίγες μέρες πριν, "κάποιοι" έκαψαν το σύμβολο.
Εχθές, η συγκέντρωση των κατοίκων έξω από τα αποκαϊδια του ΑΠΑΡΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ, απλά επιβεβαίωσε, την αποφασιστηκότητά τους να το ξαναστήσουν.
Άλλωστε τίποτα δεν αποκλείει, με την δοτή κυβέρνηση του φασισμού και της εθνικής προδοσίας, να ανοιξουν και πάλι οι ορέξεις για ένα νέο γύρο...ΜΑΤατζίδικης επίθεσης...
Το δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αναφέρεται στην απόφαση των κατοίκων της Κερατέας, να ανοικοδομήσουν το ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 22/01/2012 ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ «ΑΠΑΡΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ»


Στην ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε στο χώρο, όπου υπήρχε πριν τον εμπρησμό το «ΆΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ», στον κόμβο ΒΙΟΠΑ Κερατέας, εκτός από τα ενεργά μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ που ήταν εκεί, όπως κάθε Κυριακή, το παρόν έδωσαν και αντιπροσωπείες από όσους συμπαραστάθηκαν στον 5μηνο αγώνα μας (Δημοσιογράφοι, Επιτροπή «Δεν Πληρώνω,Επιτροπή Αγώνα Μαρκοπούλου,πολιτικες παρατάξεις και συλλογικότητες). Απουσίαζε κάποιος εκπρόσωπος του Δήμου και της Γραμματείας.

Το Θέμα ήταν η ανοικοδόμηση του «ΑΠΑΡΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ» που ήταν σύμβολο του αγώνα και τόπος ανοιχτής συζήτησης και προβληματισμού των κατοίκων. Προβληματισμού και ενεργειών όχι μόνο για τον αγώνα αλλά και για τα χαράτσια, τα ανταλλακτήρια και άλλα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Μετά από συζήτηση και τοποθετήσεις απ’ όλους τους παρευρισκόμενους εκφράστηκε καθολικά η βούληση να ξαναστηθεί το «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» στο ίδιο σημείο, όσο πιο σύντομα γίνεται.

Αποφασίστηκε για να αγοραστούν τα υλικά, να βγουν κουπόνια του 1 Ευρώ και να διακινηθούν στην πόλη. Παράλληλα γράφτηκαν 60 εθελοντές για προσωπική εργασία στην ανοικοδόμηση και βρέθηκαν χορηγοί για τις πόρτες, τα παράθυρα και τη σόμπα. Αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Δήμο μας να επιστρέψει τις λαμαρίνες της στέγης και να επαναφέρει τη βρύση με το νερό εκεί που βρισκόταν.

Ο χώρος που είναι συμβολικός για όλους μας, είναι ο ενδεδειγμένος να στεγάζει ανοιχτά μυαλά, ανοιχτές συζητήσεις και ανοιχτές, βιώσιμες ανθρώπινες προοπτικές. Όσο διαρκεί ο αγώνας, όσο δεν καταργείται ο γνωστός Περιφερειακός Σχεδιασμός, η καρδιά των αγωνιστών θα χτυπά εκεί.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου