Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ομιλία για τις Συμπεριφορές Εφήβων

    • Πότε
      Τετάρτη
    • Ώρα
      από τις 6:30 μ.μ. μέχρι τις 9:30 μ.μ.
  • Τοποθεσία
    Egnatia Grand Hotel, Αλεξανδρούπολη
  • Περιγραφή
    Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
    3ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης
    «Δόμνα Βιζβύζη»

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει ομιλία με θέμα " Συμπεριφορές Εφήβων που προβληματίζουν γονείς και εκπαιδευτικούς", με συντονίστρια την ειδική ψυχοθεραπεύτρια κα Αριάδνη Γραμμάτη. Συνήθως, οι συμπεριφορές των παιδιών που δυσκολεύουν τους γονείς στο σπίτι , είναι αυτές που προβληματίζουν και τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή όλων μας σε μία προσπάθεια εύρεσης εποικοδομητικών τρόπων αντιμετώπισης αυτών των συμπεριφορών.


    ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 6.30 μμ
    Egnatia Grand Hotel
    Αλεξανδρούπολη




    Η ομιλία αποτελεί μέρος μίας σειράς συναντήσεων γονέων και εκπαιδευτικών με την κα. Αριάδνη Γραμμάτη με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών ώστε να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού περιστατικά βίας στο σχολικό περιβάλλον .
    Η βία στο χώρο του σχολείου μπορεί να είναι σωματική, λεκτική, ψυχολογική, διαδικτυακή ή να έχει άλλη επικοινωνιακή έκφραση και είναι υπαρκτή σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό σε κάθε σχολική κοινότητα. Η ιδιαιτερότητα της σχολικής βίας είναι ότι έχει μόνο θύματα. Το παιδί που την ασκεί, το παιδί που την υφίσταται, τους θεατές που την παρακολουθούν. Πιστεύουμε ότι οι γονείς δεν μπορεί να είμαστε θιασώτες σε μια συμπεριφορά που πληγώνει όποιον έρχεται σε επαφή μαζί της ακόμη και ως θεατής.






    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
    6937885027

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου