Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

'ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ' ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

  • Περιγραφή
    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει την ομιλία με θέμα "Βία στο Σχολείο", με συντονίστρια την ειδική ψυχοθεραπεύτρια κα Αριάδνη Γραμμάτη. Tο σχολείο είναι ο μικρόκοσμος των παιδιών μας και οι σχέσεις με τους συμμαθητές τους επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τη διάθεσή τους, τη συμπεριφορά τους και την προσωπικότητα που θα διαμορφώσουν ως ενήλικες. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή όλων μας σε μία προσπάθεια προσέγγισης της καθημερινότητας των παιδιών μας.



    ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 6.30 μμ
    Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης



    Η βία στο χώρο του σχολείου μπορεί να είναι σωματική, λεκτική, ψυχολογική, διαδικτυακή ή να έχει άλλη επικοινωνιακή έκφραση και είναι υπαρκτή σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό σε κάθε σχολική κοινότητα. Η ιδιαιτερότητα της σχολικής βίας είναι ότι έχει μόνο θύματα. Το παιδί που την ασκεί, το παιδί που την υφίσταται, τους θεατές που την παρακολουθούν. Πιστεύουμε ότι οι γονείς δεν μπορεί να είμαστε θιασώτες σε μια συμπεριφορά που πληγώνει όποιον έρχεται σε επαφή μαζί της ακόμη και ως θεατής.
    Τα παιδιά που είναι βίαια ως προς άλλα παιδιά, συχνά έχουν δύσκολη ή επιθετική συμπεριφορά και στο σπίτι, είναι ατίθασα και θυμωμένα και οι γονείς τους δυσκολεύονται να τα πλησιάσουν. Τα παιδιά που δέχονται βία στο σχολείο είναι συχνά φοβισμένα, απόμακρα και ανήσυχα στο σπίτι.
    Σκέψη μας είναι η εν λόγω ομιλία να αποτελέσει την πρώτη από μία σειρά συναντήσεων γονέων με την κα. Αριάδνη Γραμμάτη με στόχο την, όσο το δυνατόν, καλύτερη ανάγνωση των σημαδιών της πιθανής βίας στα παιδιά μας. Είναι σημαντικό να μπορεί ο γονέας να δει τα σημάδια της πιθανής βίας για να μπορέσει να βοηθήσει το παιδί, είτε αυτό ασκεί βία, είτε τη δέχεται από άλλους.
    τηλ.2551022264

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου