Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


ImageΤο κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας που αρνήθηκε συγκυβερνήσει με το σοσιαλιστικό κόμμα, παρά την πίεση και την προτροπή των Βρυξελλών, πέτυχε συντριπτική νίκη στις ισπανικές βουλευτικές εκλογές, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% των ψήφων και 186 έδρες, σύμφωνα με καταμετρημένο το 99,95% των ψήφων. Αντίθετα, για τους Σοσιαλιστές η εκλογική αναμέτρηση τούς οδήγησε σε «Βατερλό» καθώς υπέστησαν τη χειρότερη ήττα τους στην μετά Φράνκο εποχή.

Οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία συγκέντρωσαν 29% και 110 έδρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, στην ιστοσελίδα του.
 
Νωρίτερα, ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι υποσχέθηκε «μια αλληλέγγυα προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης», αλλά παραδέχτηκε πως «δεν μπορούν να γίνουν θαύματα, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση».

«Δεν είναι μυστικό ότι θα κυβερνήσουμε στην πιο ευαίσθητη συγκυρία για την Ισπανία, εδώ και 30 χρόνια, αλλά θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους τους Ισπανούς πως θα σεβαστούμε απολύτως την δέσμευση που πήραμε απέναντι σας» τόνισε ο Ραχόι.

«Δεν θα έχω άλλο εχθρό παρά μόνο την οικονομική κρίση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «αλλά και την ανεργία, το μεγάλο χρέος, το έλλειμμα και όλα αυτά που έχουν φέρει τη χώρα σε κρίσιμη κατάσταση».
 
«Το έργο που αναλάβαμε απέναντί σας δεν θα είναι εύκολο, αλλά θέλω να ξέρετε πως με την βοήθειά όλων θα βγούμε από την κρίση και η Ισπανία θα βρεθεί εκεί που θέλουμε να είναι: στην κορυφή της Ευρώπης» επισήμανε ο Ραχόι.

«Είναι μια αποφασιστική στιγμή για την Ισπανία, η οποία βρίσκεται σε σταυροδρόμι» κατέληξε. 

5 σχόλια:

  1. Προφανώς αυτό θα πρέπει να γίναιε και στην Ελλάδα....ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ 45% για μια ισχυρή Ελλάδα..αν Ελληνάρες δεν το κατανοήσουμε και πέσουμε στην ξεφτύλλα των 2και 3 και 5% τότε τελειώσαμε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡAΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ 55%...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ....Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΕΓΝΑ ΟΠΩΣ Ο ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TA ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΟΣΤΡΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

    ΜΗ ΦΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ.

    ΚΑΜΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ....ΩΡΑ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΔΡΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΤΗΧΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΗΝ Ν.Δ. ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΙΒΗ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ.
    ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΩΝΗΞΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΤΟΡΑΚΙΔΩΝ ΠΟΥ ΣΥΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΙΜΑΣ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή