Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ο ΛΑΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ.


Image
Αμέσως μετά την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, στην οποία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις των τριών πολιτικών αρχηγών, ακολουθεί η συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο οριστικοποιείται ίσως και αυτή την ώρα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που συνεχίζεται στο Προεδρικό Μέγαρο (απουσία πάντα των αρχηγών ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ).
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι, εκτός απροόπτου, στη νέα κυβέρνηση θα συμμετάσχουν και βουλευτές από το ΛΑΟΣ. Ο κ Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δεχθεί πρόταση να αναλάβει θέση αντιπροέδρου, όμως το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να προχωρά. Πάντως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός αναμένεται να τοποθετήσει έναν ή δύο υπουργούς στο νέο σχήμα. Φαβορί θεωρείται ο Μάκης Βορίδης και ενδεχομένως να υπουργοποιηθεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ΝΔ είχε θέσει ως όρο για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας να αντικατασταθούν οι σημερινοί υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει συμφωνήσει να αναλάβει υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι από τη στιγμή που συζητιούνται ανοιχτά πλέον αμιγώς πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ για την ανάληψη κυβερνητικών θέσεων, αυτό συνεπάγεται ότι έχουν γίνει δεκτοί οι όροι-προϋποθέσεις του Λ. Παπαδήμου, ό,τι κι αν λέει ο Α. Σαμαράς, και όσο κι αν "γελούσαν πικρά" χθες το βράδυ στα γραφεία της ΝΔ για τις "απαιτήσεις ενός μεγαλοτραπεζίτη" ...
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η στάση που θα τηρήσει ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη χθεσινοβραδυνή του τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου, απάντησε ότι αν θα μείνει στην κυβέρνηση αυτό θα είναι επειδή το ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και ως πράξη εθνικού καθήκοντος, συναρτώντας την πιθανή παραμονή του στην κυβέρνηση -που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη- με την ανάγκη να συνεχιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της χώρας.
Αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών ο αναπληρωτής υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ θέση στο οικονομικό επιτελείο λαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες και ο Γιάννης Μουρμούρας, σύμβουλος του Α. Σαμαρά.

Για το υπουργείο Εσωτερικών συζητείται το όνομα του καθηγητή Δοικητικής Επιστήμης στο πανεπιστήμιο Αθηνών Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση πρόκειται να παραμείνουν η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου