Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Μεγάλη επιτυχία των Λιβυκών δυνάμεων : Ανακατέλαβαν τον τερματικό πετρελαϊκό σταθμό της Μπρέγκα


ImageMεγάλη επιτυχία των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη: Πριν μερικές ημέρες με αιφνιδιαστική επιχείρηση μονάδα του λιβυκού Στρατού ανέκτησε τον έλεγχο του τερματικού πετρελαϊκού σταθμού και του διυλιστηρίου στη στρατηγικής σημασίας πόλη Μπρέγκα της ανατολικής Λιβύης παρά την προέλαση των δυνάμεων των εξεγερμένων, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.
Οι δύο πλευρές μάχονται εδώ και μήνες για τον έλεγχο της Μπρέγκα, 750 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης. Οι εξεγερμένοι θεωρούν την εξασφάλιση του ελέγχου των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων δυνητικό σημείο καμπής που ίσως κρίνει την πορεία του πολέμου κι ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις στην πόλη για να αρχίσουν εξαγωγές πετρελαίου το συντομότερο δυνατόν.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως οι κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν χθες να διεισδύσουν μέσα στην πόλη και να σταθεροποιήσουν την θέση τους σε ένα 'αστικό προγεφύρωμα". Όλα αυτά ενώ ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ διεβεβαίωνε ότι "Οι δυνάμεις του Μ.Καντάφι είναι παντελώς ανίκανες πλέον να εκτελέσουν επιθετικές επιχειρήσεις". 

Η κατάληψη ενός τμήματος της πόλης Μπρέγκα στα ανατολικά αποτέλεσε την πρώτη ουσιαστική εξέλιξη μετά από εβδομάδες πλήρους αδιεξόδου. Στην δυτική Λιβύη, οι δυνάμεις των εξεγερμένων που κινούνται προς βορρά, στην πόλη Ζαουίγια, από όπου ελπίζουν να επιτεθούν στην Τρίπολη, δεν έχουν μετακινηθεί από την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, μαχητικά ελικόπτερα Apache της στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ συνέχιζουν τις επιθέσεις εναντίον κτηριακών εγκαταστάσεων-στόχων που ανήκουν στο καθεστώς Gaddafi.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου