Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ


Η διαδικασία για την υλοποίηση της επένδυσης ώστε να ξεκινήσει η εκμετάλλευση του κοιτάσματος χρυσού στην Θράκη, έχει δοθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας, ΠΕΚΑ, Ανταγωνιστικότητας! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχει η Piazza έχει ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότης της επένδυσης των Χρυσωρυχείων Θράκης στο Πέραμα του Έβρου!

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρία έχει υποβάλλει αίτηση για να ενταχθεί το συγκεκριμένο project στη διαδικασία fast track του Invest in Greece.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στελέχη της εταιρίας έχουν ήδη ενημερωθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης και συγκεντρώνουν στοιχεία και έγγραφα για την κατάθεση του ολοκληρωµένου φακέλου προς την οριστική έγκριση της επένδυσης!!!
Οι θετικές εξελίξεις στο Πέραµα άνοιξαν την όρεξη και για μια άλλη «κολλημένη» μεταλλουργία χρυσού, αυτή στις Σάπες της Ροδόπης. Η «Μεταλλευτική Θράκης», η οποία ανήκει στην αυστραλιανή Cape Lambert, θέλει πλέον να ξεκινήσει την επένδυση που δεν προχώρησε δύο φορές στο παρελθόν µε άλλους ιδιοκτήτες. Πρόκειται για μεταλλείο χρυσού αντίστοιχης δυναμικότητας µε εκείνο του Περάματος, για το οποίο είχε εγκριθεί προμελέτη χωροθέτησης από το ΥΠΕΧΩ∆Ε που απορρίφθηκε από το ΣΤΕ πριν από τέσσερα χρόνια.
Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για την συγκεκριμένη επένδυση, κύκλοι του ΥΠΕΚΑ τονίζουν ότι το έργο πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΕ και η Πολιτεία οφείλει να δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει!

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΘΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΔΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΙΔΕΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΕΝΑΔΥΣΗΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για αλλη μια φορα παραληροφορηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή