Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥΣ...ΟΙ ΓΕΙΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΟ.


Ο Άγιος Αλεκσαντάρ Μακεντόνσκι
Η Εκκλησία των Σκοπίων Αγιοποίησε τον Μέγα Αλέξανδρο!
Η μη αναγνωρισμένη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» με επικεφαλής τον αυτοαποκαλούμενο Αρχιεπίσκοπο Οχρίδας, Στέφαν, έδωσε την άδεια να γίνει ζωγραφική σε εκκλησία των Σκοπίων ο Μέγας Αλέξανδρος ως «Χριστιανός Άγιος».Στο εικόνισμα εμπεριέχεται και ο ήλιος της Βεργίνας, ο οποίος ήταν σύμβολο του βασιλιά Φίλιππου της αρχαίας Μακεδονίας.
Η εκκλησία των Σκοπίων έδωσε την άδεια να γίνει ζωγραφική της εικόνας αυτής στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Στιπ.
Η αρχαιοποίηση στα Σκόπια ξεπερνά τα δικά μας όρια. Απεικονίζουν τον «Άγιο Αλέξανδρο το Μακεδόνα» μεταξύ των αγίων της χριστιανικής θρησκείας.
Πέρα όμως από όλα αυτά, ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στους προ-χριστιανικούς χρόνους και από την άποψη της Ορθοδοξίας αυτό είναι απαράδεκτο σε
ναό του Θεού να απεικονίζονται προχριστιανικά σύμβολα, όπως είναι ο ήλιος της Βεργίνας.
« Ο Αλέξανδρος ήταν ο Ρα ο μελλούμενος υιός του Άμμωνα»…
Επιπλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες ‘επιστημονικές’ εκδόσεις των Σκοπιανών, ο Αλέξανδρος πήρε το όνομα του γιου του αιγυπτιακού θεού Άμμωνος, Ρα. Αυτό το «ανακάλυψε» και το έγραψε στο «επιστημονικό του έργο» ο Σκοπιανός Ρίστο Ποπόφσκι που βρήκε …αποδεικτικά στοιχεία στο ιερό της Χάτσεπσουτ στο Ελ Μπαχρί Ντάλε της Αιγύπτου.
Στο βιβλίο του ο Ποπόφσκι θα σημειώσει ότι όλοι περιμένανε τη γέννηση του θεού – βασιλιά:
«Μετά το θάνατο του Ηρακλή οι Μακεδόνες πρόσμεναν επί πολλούς αιώνες τη γέννηση του γιου του ιερού θεού Άμμωνα, τον Ρα, ο οποίος έμελλε να γεννηθεί στην ιερή γη της Μακεδονίας»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου