Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Λονδίνο: ‘Εμείς είμαστε ο στρατός εδώ’ . Οι ντόπιοι πήραν το νόμο στα χέρια τους

Καταγγελίες ότι η Αστυνομία είχε διαταγές να μη κάνει τίποτα

Μια ομάδα των αντι-διαδηλωτών παρέλασαν μέσα στο Enfield, στο βόρειο Λονδίνο, με στόχο να αποτρέψουν τους πλιατσικολόγους. "Είμαστε η ομάδα αντι-ταραχών του Enfield», είπε ένας κάτοικος της περιοχής. "Είμαι εδώ για να προστατέψω την οικογένειά μου. Και αυτοί οι μπ.... δεν είναι Άγγλοι". "Θέλετε να...
ταράξετε την περιοχή μας, θα σας ταράξουμε κι εμείς. Αυτή δεν είναι η περιοχή σας, είναι η περιοχή μας. "Ένας άλλος κάτοικος είπε :


«Εμείς είμαστε το Λονδίνο, όχι αυτή η μικρή μειοψηφία που τριγυρνάνε και καταστρέφουν τις περιουσίες, που δεν έχουν τίποτα να κάνουν όταν ξυπνάνε το πρωί».

Η ανεπάρκεια της αστυνομίας οδήγησε τον κόσμο να ζητά στρατιωτικό νόμο

Πολλοί πλέον από τους αυτόπτες μάρτυρες, πιστεύουν ότι η αστυνομία διατάχθηκε να αποσυρθεί και να αφήσει το Λονδίνο να καεί κατά τις πρώτες νύχτες των ταραχών, μια ενέργεια που γρήγορα οδήγησε το φοβισμένο κοινό να ζητάει τα στρατεύματα στο δρόμους, τις πλαστικές σφαίρες, τα κανόνια νερού και τις απαγορεύσεις της κυκλοφορίας.


Πολλοί καταγγέλλουν την αδύναμη αντίδραση της αστυνομίας, η οποία δεν έκανε τίποτα και επέτρεψε στους κλέφτες να λεηλατήσουν δύο μεγάλα πολυκαταστήματα και ιδιωτικές μικρές επιχειρήσεις για ώρες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στις πρώτες ταραχές στο Τότεναμ, η αστυνομία θεάθηκε να «στέκεται πίσω επιτρέποντας τους ταραχοποιούς να προκαλούν καταστροφές», μια τάση που συνεχίστηκε και τις επόμενες νύχτες, πριν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παραγγείλει 10.000 επιπλέον αστυνομικούς να περιπολούν Λονδίνο χθες το βράδυ.

Αυτό έχει πλέον επιβεβαιωθεί από πηγές εντός της Scotland Yard που δήλωσε ότι η αστυνομία διατάχθηκε να «σταθεί και να παρατηρεί» μπροστά στα εγκλήματα που διεπράχθησαν εις βάρος τόσο των ανθρώπων όσο και των περιουσιών, μια οδηγία η οποία τους εμπόδισε να συλλαμβάνουν οποιονδήποτε από τους ταραχοποιούς.

Η στάση αυτή της αστυνομίας να μη κάνει τίποτα, μπορεί να εξηγηθεί ως αντίδραση για τη δημόσια κατακραυγή μετά το θάνατο του Ian Tomlinson, ενός πωλητή εφημερίδων που σκοτώθηκε από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου