Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Νίκη των δυνάμεων του Μ.Καντάφι προδιαγράφεται στην Μισράτα

ImageΜεγάλη νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων προδιαγράφεται στην Μισράτα: Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Λιβύης μετέδωσε σήμερα ότι ομάδες εξεγερμένων από την πολιορκημένη πόλη Μιζουράτα παραδόθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις, μετά από 70 ημέρες πολιορκίας περίπου και παρά τον σφοδρό βομβαρδισμό των δυνάμεων του Μ.Καντάφι από το ΝΑΤΟ.  
Χθες οι κυβερνητικοί κατάφεραν να απογειώσουν τρία έως πέντε  διασκευασμένα σε βομβαρδιστικά ψεκαστικά αεροσκάφη, τα οποία πέρασαν "κάτω από την μύτη" του ΝΑΤΟ και κατέστρεψαν τις δεξαμενές πετρελαίου των ανταρτών. Οι κυβερνητικές δυνάμεις "κατέστρεψαν μόνο τις δεξαμενές που ήταν γεμάτες", δήλωσε ο Αχμέντ Μοντάσερ, ένας εξεγερμένος.

"Κάποιος τους έδωσε τις ακριβείς συντεταγμένες των δεξαμενών. Αυτό αποδεικνύει ότι μέσα στην πόλη υπάρχει κάποιος που συνεργάζεται με τον Καντάφι", πρόσθεσε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαμαχιρίγια δεν διευκρίνισε πόσοι είναι αυτοί οι εξεγερμένοι, όμως επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο του στρατού ο οποίος δήλωσε ότι κάποιοι από αυτούς που παραδόθηκαν ηχογράφησαν "ομολογίες", οι οποίες θα μεταδοθούν αργότερα από την τηλεόραση.
Οι εξεγερμένοι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έχουν προβεί σε απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο περίπου χίλιοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μιζράτα, ύστερα από τις πολυήμερες πολύ σκληρές μάχες εκεί.

Μετά τον έναν ολόκληρο μήνα, πλέον, που κάνει βομβαρδισμούς στη Λιβύη, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι «τις τελευταίες λίγες ημέρες τα αεροπλάνα του έπληξαν και κατέστρεψαν: 16 αποθήκες με πολεμοφόδια, 20 αποθήκες για στρατιωτικά οχήματα, πέντε άρματα μάχης και, τέλος, 9 θωρακισμένα οχήματα». Πολύ φτωχός απολογισμός, καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 250 άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και αυτοκινούμενα ρουκετοβόλα των κυβερνητικών είναι ανεπτυγμένα γύρω από την Μισράτα.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις, όχι απλώς έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, αλλά έχουν εμποδίσει την μεταφορά τροφίμων και πολεμοφοδίων στους αντάρτες απειλώντας να βομβαρδίσουν κάθε πλοίο που θα προσέγγιζε το λιμάνι. Μάλιστα επιχείρησαν να ποντίσουν μέχρι και νάρκες, αλλά τα πλοία της Λιβύης δέχθηκαν επίθεση από τους ΝΑΤΟϊκούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου