Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ


Το ακροδεξιό, εθνικιστικό κόμμα Ατάκα της Βουλγαρίας οργάνωσε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή κατά την επίσκεψη του Τούρκου  υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, στη Σόφια αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο Novinite.com.
Ο Τούρκος υπουργός, ωστόσο, συναντήθηκε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Anyu Angelov και τους τρείς αρχηγούς των ΕΔ του βουλγαρικού Στρατού
«Οι σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Τουρκίας είναι ένα παράδειγμα καλής συνεργασίας μεταξύ των γειτόνων και συμμάχων στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Angelov κατά τη συνάντησή του με Γιλμάζ. Οι δύο συζήτησαν θέματα συνεργασίας στον τομέα της άμυνας.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το εθνικιστικό κόμμα Ατάκα και σε ανακοίνωση του αναφέρεται ότι   "Δεν μπορούμε να είμαστε αδέλφια  με εκείνους που σφαγίαζαν  Βούλγαρους για πέντε αιώνες," και  "Η Τουρκία μας χρωστάει 10 εκατομμύρια δολάρια  για ακίνητα στην  Θράκη,".
Στο συλλαλητήριο παρέστη  ο ηγέτης του κόμματος Ατάκα , Βόλεν Σιντέροφ, και τα μέλη του Κοινοβουλίου, Pavel Shopov, Desisilav Choukolov, και Ventsislav Lakov.
Σιντέροφ κατήγγειλε την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, λέγοντας ότι είναι ντροπή και παραβίαση των δικαιωμάτων των βουλευτών. Υπενθύμισε ότι κάθε φορά που ένας Τούρκος αξιωματούχος  επισκέπτεται τη Βουλγαρία το κόμμα του είναι το μόνο  που εκφράζει την αλήθεια ότι " η Τουρκία είναι υπόχρεη στην Βουλγαρία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου