Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΦΩΣ ΑΝΑΨΕ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ


Image
Η τελετή αφής της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 ολοκληρώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και ξεκίνησε η Λαμπαδηδρομία.
Συνολικά, όπως αναφέρει το news247.gr, το Ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα 2.900 χιλιόμετρα στα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων. Αναλυτικά θα διασχίσει 26 Νομούς, 38 Δήμους και 40 πόλεις, θα φτάσει σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα γίνουν και 34 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής.
Θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών εντός της Ελλάδας η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου στις 19:00 θα παραδοθεί στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνεχίσει το ταξίδι της για το Λονδίνο. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Λι Νινγκ.

Η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη άναψετην Ολυμπιακή Φλόγα απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου και στη συνέχεια, μετά το τελετουργικό που έχει ετοιμάσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, το ιερό Φως παραδόθηκε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη. Δεύτερος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Βρετανός, ελληνικής καταγωγής, Αλέξανδρος Λούκος.
Στην τελετή Αφής παρέστησαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Ζακ Ρογκ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων "Λονδίνο 2012", Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι, μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου