Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ...ΣΙΩΠΗ



 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ “ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ” ΑΝΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ !! 

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΔΕΙΟ ΘΑΛΑΜΟ !!

Γιατί αναρωτιέστε περί των γενομένων στην Αμφίπολη και τις δηλώσεις των τριών γυναικών;;;;;;
 
Οι εντολές που πήραν, ήταν σαφείς:
Αποπροσανατολισμός, Πρπαγάνδα, και....την ΑΛΗΘΕΙΑ θα την γνωριζουν μόνο οι... περιούσιοι... ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ!

Πόπη Σουφλή
persteri-panagiotarea-mendoni

Kάποιοι εδώ και καιρό δεν μας άκουγαν. 

Και πολλοί από αυτούς ήταν και αναγνώστες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ οι οποίοι κυριολεκτικά τυφλωμένοι από τα σωβινιστικά τους πάθη και τα εθνικιστικά τους κατάλοιπα, έβριζαν θεούς και δαίμονες για την έλλειψη φιλοπατρίας μας αλλά και τον ανθελληνισμό μας.

 Γιατί; Επειδή-πάντα μέσα από το ρεπορταζ-ξέραμε για την Μεγάλη Αλήθεια την οποία απέκρυπταν σκόπιμα τα καθεστωτικά παπαγαλάκια: 

Ότι η Αμφίπολη, ένα μεγάλο δίχως άλλο αρχαιολογικό επίτευγμα, ήταν μια πολύ παλιά ιστορία η οποία έπρεπε να αναδυθεί στην επιφάνεια από την αρχαιολογική σκαπάνη της αρχαιολόγου Περιστέρη(ικανότατης επιστήμονος)αλλά δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να προπαγανδιστεί για να εγκωμιάσει το βρωμερό καθεστώς που μας κυβερνάει...



Η σιγουριά περί ασύλητου τάφου της κ. Περιστέρη που έγινε κωλοτούμπα:

Χαρακτηριστική ήταν η βιασύνη της κ.Περιστέρη να σχολιάσει «αν έχουν καταφέρει να μπουν τυμβωρύχοι στον τάφο τότε θα βρούμε τα κόκαλά τους», εννοώντας ότι ακόμα και αν κάποιος κατάφερε να μπει στον τάφο, σίγουρα δε θα μπορούσε να βγει.

Αυτά μέχρι χθες που η αρχαιολόγος άρχισε να τα “γυρίζει” και δήλωσε, μεταξύ άλλων, η αρχαιολόγος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Αν πραγματικά ο τάφος έχει συληθεί, σημαίνει ότι ήταν κάποιος πολύ μεγάλος εκεί πέρα, πολύ σημαντική προσωπικότητα, που βέβαια δεν θα το άφηναν οι τυμβωρύχοι των αρχαίων χρόνων, αλλά πάντα ελπίζουμε και λέμε “εντάξει υπάρχει αυτή η πιθανότητα”, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα βρει»
panagiotarea


Η Προπαγάνδα Παναγιωταρέα και το…μεγάλο νέο που δεν ήρθε ποτέ


Η Αμφίπολη ως όργανο ανεπίτρεπτης και ανιστόρητης προπαγάνδας από την κυβέρνηση που έστησε όλο αυτό το παραμύθι για χαμένους βασλιάδες και Μεγα-Αλέξανδρους για να πάρει τα πάνω της, χρησιμοποίησε και δαυλούς προπαγάνδας για να κυκλοφορήσει το υποτίθεται Μεγάλο Νέο: Τους κομματικούς μηχανισμούς του υπουργείου Πολιτισμού και την κυρία Άννα Παναγιωταρέα. 

Ως γνωστόν η κυρία Παναγιωταρέα είναι σύζυγος του κ. Δημητρίου Παντερμαλή. 

Ο καθηγητής διετέλεσε καθηγητής αρχαιολογίας του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Υπήρξε βουλευτής επικρατείας της κυβερνήσεως Κ. Σημίτη. 

Είναι περισσότερο γνωστός ως υπεύθυνος των ανασκαφών που διεξάγει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο αρχαίο Δίον, τις οποίες είχε ξεκινήσει ο καθηγητής Γεώργιος Μπακαλάκης και ως διευθυντής του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως και στη συνέχεια ως διευθυντής του ίδιου Μουσείου. 

Άρα όλοι τους κομμάτι του αρχαιολογικού γκέτο που επιτρέπει και δεν επιτρέπει τι θα κυκλοφορήσει ως νέο και τι ως “πατάτα”. 

Εκτίμηση μας είναι ότι το υπουργείο Πολιτισμού κατήυθυνε όλο αυτό το διάστημα-μέσω των μηχανισμών που είχε αφήσει ο Σαμαράς ως υπουργός Πολιτισμού-ΜΜΕ της διαπλοκής για να γράφουν ψεύδη και τερατολογίες.

panagiotarea
Στο παιχνίδι χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και οι αρχές ασφαλείας για να ακούν και να κάνουν “παιχνίδι” γκεμπελίστικης λογικής: 

Ότι πίσω από τους θαλάμους βρισκόταν το “σκήνωμα” του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου, της Ρωξάνης ή ακόμα και της Ολυμπιάδος. 

Εδώ και καιρό όμως μιλώντας με αξιόπιστες πηγές -χωρίς και να υιοθετούμε τις μαρτυρίες τους- αντιληφθήκαμε ότι δυστυχώς στην Αμφίπολη είχαν εξαφανιστεί οι Βασιλιάδες. 

Τα μυστικά βρίσκονται αλλού και από το καλοκαίρι και μετά τα έχουμε καταγράψει: Στην Πέλλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές αλλά και σε άλλα συναφή μέρη.

 Η Αμφίπολη χρησιμοποιήθηκε ως αντίβαρο για κατι που δεν θελουν-ή δεν προλάβαιναν- να ψάξουν ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ. 

Ήταν μια αρπακολλατζίδικη κυβερνητική επινόηση που δεν απαιτούσε χρόνο(θα γινόταν σε έναν μήνα)και θα έριχνε στάχτη στα μάτια στον Ελληνικό πόπολο που καθόταν μπροστά στην τηλεόραση για να δει το πρόσωπο του Αλέξανδρου που θα έβγαινε μεσα από τα χώματα. 
Για τόσο ηλίθιους μας περνάνε.

samaras-amfipoli2
Είναι σχετικό το άρθρο που έχει ανεβάσει το πάντα ευρισκόμενο να “κλέπτει” ειδήσεις και να μην αναφέρει τις πηγές του., defence. Εμείς μεγαλόθυμοι και προς προώθηση της αλήθειας το φιλοξενούμε. 

Λέει λοιπόν κάποιες αλήθειες το εν λόγω portal:

Οι ανακοινώσεις για τον τάφο της Αμφίπολης ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου που δεν ήταν τίποτε άλλο από την παρουσίαση ενός βίντεο δύο λεπτών και δέκα δευτερολέπτων, όχι μόνο δεν δικαίωσε όσους περίμεναν μία σημαντική ανακάλυψη που θα ανύψωνε το ηθικό των Ελλήνων, αλλά φαίνεται πώς έβαλε τέλος σε ένα όνειρο.

Ένα όνειρο πάνω στο οποίο πάτησε η κυβέρνηση για να κάνει την προπαγάνδα της και να στρέψει τα βλέμματα των Ελλήνων στο λόφο Καστά και στις έρευνες των αρχαιολόγων αντί στους λογαριασμούς με τον ΕΝΦΙΑ, στα ραβασάκια τις εφορίας και στις δυσοίωνες πολιτικές εξελίξεις.

Σε καμία περίπτωση δεν επιχειρούμε να υποβαθμίσουμε τον σημαντικό αυτόν πολιτιστικό θησαυρό που βρέθηκε στην Αμφίπολη και έχει τα πάντα. 

Από σφίγγες και καρυάτιδες μέχρι απίστευτης ομορφιάς ψηφιδωτό, εντυπωσιακό μωσαϊκό και ρόδακες. Ένα ταφικό μνημείο που πολλοί λαοί θα ήθελαν να έχουν κληρονομιά.

Μήπως όμως η κυβέρνηση χρησιμοποίησε αυτή την εθνικής σημασίας ανακάλυψη για να κάνει προπαγάνδα και να ξεπεράσει τα δύσκολα προβλήματα που είχε; Είναι σχεδόν βέβαιο. Ας ρίξουμε μία ματιά στο χρονικό των ανασκαφών και όλοι θα καταλάβουν.

Ξεκίνησαν περί τα μέσα Αυγούστου, όταν η κυβέρνηση δέχονταν τους πρώτους ισχυρούς κλυδωνισμούς λόγω του ΕΝΦΙΑ που αποτελείωνε τα ελληνικά νοικοκυριά όταν οι Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος μιλούσαν για φόρο «δίκαιο» και μειωμένο σε σχέση με το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Μετά την ανακάλυψη της εντυπωσιακής εισόδου με τις δύο ακέφαλες σφίγγες άρχισαν να δημιουργούνται προσδοκίες πώς ο τάφος ήταν Βασιλικός.

Οι εργασίες συνεχίζονταν με αμείωτους ρυθμούς μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπου διεξάγονταν η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσία του κ. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε τη… σημαντική ανακοίνωση περί μείωσης κατά 30% του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Όλως τυχαίως ανακαλύπτονται οι καρυάτιδες στον τάφο. Ενώ οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν εξ αρχής πως σώζονται ολόκληρες, οι ανακοινώσεις και οι φωτογραφίες δίδονται σταδιακά προκειμένου να κρατήσουν «ζωντανό» το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Κατέστη δυνατό, όταν οι λογαριασμοί με τον ΕΝΦΙΑ έχουν αρχίσει και φτάνουν.

Υπάρχουν πλέον σαφή δείγματα πώς ο τάφος έχει συληθεί. Το επισημαίναμε αλλά οι αρμόδιοι να επιχειρούν να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον.

Έρχεται η δήλωση του ίδιου του υπουργού Πολιτισμού πώς ο τάφος ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο. Δήλωση την οποία μαζεύει λίγες ώρες αργότερα και ενώ το θέμα έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις λέγοντας πώς «εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο».

Αρχίζουν και παίζουν εκτιμήσεις περί τάφου της Ολυμπιάδας, της Ρωξάνης, του Ηφαιστίωνα. Ενεπλάκησαν και άλλα ονόματα. Το defencenet.gr ήταν επίσης από τα πρώτα ΜΜΕ που έχει ενημερώσει το κοινό του ότι δεν πρόκειται για τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι αρχαιολόγοι προχωρούν βήμα βήμα και εντοπίζουν στον επόμενο θάλαμο το άκρως εντυπωσιακό ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δείχνει τα νέα ευρήματα στην Άγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο και αυτή μένει με το… στόμα ανοιχτό.

Είχε προηγηθεί ένα κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με μία σειρά δημοσκοπήσεων να δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται έως και 8% από τη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά να απειλεί πώς αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαθούν οι τραπεζικές καταθέσεις. Υπάρχει έντονη φημολογία πώς θα προκηρυχθούν εκλογές. Κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.

Και ενώ η κυβέρνηση αρχίζει να τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο όταν τολμάει να ψελλίσει τα περί εξόδου από το μνημόνιο (κάτι βέβαια που δεν πρόκειται να συμβεί για την επόμενη γενιά) οι έρευνες στην Αμφίπολη συνεχίζονται και έρχονται στην επιφάνεια νέα ευρήματα, όπως το κεφάλι της αριστερής σφίγγας εντός του τρίτου θαλάμου.

Είναι η απόλυτη επιβεβαίωση ωστόσο ότι ο τάφος έχει συληθεί. Το παραδέχθηκε χθες και το υπουργείο Πολιτισμού στην επίσημη ανακοίνωση του, όπως άλλωστε και το ότι δεν υπάρχει τέταρτος θάλαμος. Ο τρίτος, που αποδείχθηκε βαθύτερος είναι και ο τελευταίος. Εκεί όπου θα συνεχιστεί η έρευνες με την απομάκρυνση των χωμάτων που απομένουν.

Οι προγραμματισμένες ανακοινώσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου μάλλον και αυτές δεν ήταν τυχαίες. Μήπως η κυβέρνηση περίμενε επεισόδια στις παρελάσεις και ήθελε χρησιμοποιήσει την Αμφίπολη ως αντίβαρο; Πιθανόν και αυτό. Ιδίως όταν τελικώς οι ανακοινώσεις αποδείχθηκαν… άνθρακες. Το μόνο που ειπώθηκε είναι ότι μέσα στην αφαιρούμενη επίχωση βρέθηκαν τμήματα των φτερών των Σφιγγών και ένα μέρος από τον λαιμό της δεύτερης Σφίγγας.

Δεν γνώριζαν άραγε οι αρχαιολόγοι πώς ο τάφος ήταν άδειος ή ότι είχε συληθεί; Χρειάσθηκε δυόμιση περίπου μήνες η κ. Μενδώνη για να καταλάβει πώς υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση στο ταφικό μνημείο;

Όπως και να έχει, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιήθηκε ανερυθρίαστα από την κυβέρνηση για προπαγάνδα, ο τάφος της Αμφίπολης αποδεικνύει περίτρανα την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Τώρα, το ερώτημα για το ποιος ήταν θαμμένος στον τάφο μπορεί και να μην απαντηθεί ποτέ. Η Ολυμπιάδα; Ποιος ξέρει;”.

Θα τους απογοητεύσουμε.

Η Ολυμπιάδα κύριοι, εσείς που ασχολείστε με τα όπλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ



Σ.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου