Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΜΑΓΙΣΕΣ ΕΙΧΑΝ ...ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ. ΚΑΙ ΦΟΥΣΤΕΣ ΚΛΑΡΩΤΕΣ!!!


Έξι περιπτώσεις κλοπής με τη μέθοδο της μαγγανείας και μία απόπειρα εξιχνιάστηκαν σε χωριά του βορείου Έβρου, με τους αστυνομικούς Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας να προχωρούν σε δύο συλλήψεις γυναικών .

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν, την Πέμπτη το μεσημέρι, δύο Ελληνίδες, ηλικίας 60 και 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 61χρονο , ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

Οι τρεις δράστες, το πρωί της Πέμπτης, μετέβησαν στο σπίτι 64χρονης, στην Πάλλη Έβρου, όπου με την μέθοδο της μαγγανείας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από αυτή.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν άμεσα οι δύο γυναίκες, στην Πάλλη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δικαίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Ακολούθως, από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες, μαζί με τον 61χρονο, είναι οι δράστες της παραπάνω απόπειρας κλοπής, καθώς και ότι κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2012 έως και 18-3-2014, μετέβησαν σε διάφορα χωριά του βορείου Έβρου, όπου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφαίρεσαν από 6 πολίτες, συνολικά το χρηματικό ποσό των 15.765 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.

Στην κατοχή των γυναικών που συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κινητό τηλέφωνο και πλήθος αντικειμένων (θρησκευτικές εικόνες, σταυροί, χάντρες, κουμπιά, μενταγιόν, φασόλια κ.α.), τα οποία χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους παθόντες ότι έχουν πέσει θύματα μαγείας.

Σημειώνεται ότι η 60χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού και τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου