Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

ΠΟΝΤΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ!!!

Το όνομα μου είναι Χρήστος Δουλκερίδης. Γεννήθηκα στις Βρυξέλλες το 1968, σε μια συνοικία από τις πιο φτωχές της πόλης, κοντά στην Gare du Nord Βέλγιο- Ο Χρήστος Δουλκερίδης είναι υπουργός οικισμού στην περιφέρεια των Βρυξελλών, στέλεχος του οικολογικού κόμματος του γαλλόφωνου Βελγίου και των Βρυξελλών «εκολό»

Ο Χρήστος Δουλκερίδης κέρδισε, τελικά, το ένα από τα δύο υπουργεία που διεκδικούσαν οι Οικολόγοι στην περιφερειακή κυβέρνηση των Βρυξελλών.

Από τους πρωταγωνιστές της ανανέωσης του γαλλόφωνου κόμματος των Οικολόγων, ο ποντιακής καταγωγής πολιτικός, είχε διατελέσει πρόεδρος στο προηγούμενο γαλλόφωνο Κοινοβούλιο των Βρυξελλών. Με τη νίκη των Οικολόγων, στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, ο Ελληνοπόντιος, όπως του αρέσει να αποκαλείται, ορκίστηκε υφυπουργός Στέγασης, από τα πιο σημαντικά υπουργικά πόστα της βελγικής πρωτεύουσας.

Η γαλλόφωνη εφημερίδα «Σουάρ» πλέκει το εγκώμιό του: «Η αποτελεσματικότητά του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκαλεί τον σεβασμό όλων. Η αμοιβή του ήταν ένα μεγάλο υφυπουργείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου