Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Δυο αδέλφια από την Φθιώτιδα, έφτιαξαν εφαρμογή για iPhone και iPad της Ελληνικής Ιστορίας


Greece: History & Culture app for iPhone and iPad, από τούς Τάσο και Δημήτρη Βούλγαρη,  από την Ανατολική Φθιώτιδα...

Η εφαρμογή 
GreeceHistory and Culture είναι η πρώτη και, μέχρι στιγμής, μοναδική εφαρμογή για iPhone και iPad, που παρουσιάζει την Ελληνική ιστορία, προϊστορία και πολιτισμό. Μεσ’ από τις σελίδες της Εφαρμογής, ο χρήστης, είτε είναι επισκέπτης της Ελλάδας

είτε λάτρης της ιστορίας της, μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, ώστε να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για κάθε περίοδο του παρελθόντος της ή για να εντάξει  μουσειακά εκθέματα και αρχαιολογικούς χώρους που τον ενδιαφέρουν, στο ιστορικό και πολιτισμικό τους πλαίσιο.Την εφαρμογή εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν δύο αδέλφια από τον Αχινό της Ανατολικής Φθιώτιδας, οι Δημήτρης και Τάσος Βούλγαρηςαρχαιολόγος και προγραμματιστής αντίστοιχα.  

Όπως είναι γνωστό, ο Αχινός είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία (
Εχίνος) και εκεί μπορεί να συναντήσει κανείς σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, γεγονός που συνετέλεσε στην απόφαση του Δημήτρη, να σπουδάσει αρχαιολογία. Τα ιστορικά ερεθίσματα υπήρχαν στο μυαλό των δυο δημιουργών της εφαρμογής από την παιδική τους ηλικία.

Η εφαρμογή έχει κυκλοφορήσει στο App Store της Apple εδώ και 2 εβδομάδες και από τις πρώτες μέρες δέχτηκε θερμές κριτικές, τόσο για την ποιότητα και πληρότητα του περιεχομένου της, όσο και για τον τρόπο παρουσίασής. Είναι αξιοσημείωτο ότι γνωστοί Έλληνες του εξωτερικού, όπως η Rita Wilson, η Maria Menounos, ο Νίκος Αλιάγας και η Nia Vardalos, έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει την προσπάθεια των δύο παιδιών με ενθουσιώδη σχόλια σε γνωστά sites κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος των δημιουργών είναι να εξελίξουν ακόμη περισσότερο την εφαρμογή, προσφέροντες ακόμη περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες λειτουργίες.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση http://itunes.apple.com/app/greece-history-culture/id523838757/ ενώ κάποιος μπορεί να μάθει περισσότερα για την λειτουργία της στη διεύθυνση http://www.greecehistoryandculture.com.

Δυο λόγια για την εφαρμογή:
Η εφαρμογή “
GreeceHistory and Culture”, χαρακτηρίζεται από την απλότητα στη λειτουργία της και αποτελείται από μία σειρά χρηστικών «υποεφαρμογών» που βοηθούν το χρήστη να προσεγγίζει το περιεχόμενό της, ανάλογα με το εκάστοτε ενδιαφέρον του. Πιο συγκεκριμένα:
Search. Στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής παρατίθενται οι περίοδοι και υποπερίοδοι της Ελληνικής ιστορίας, από την Παλαιολιθική Εποχή ως το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, με πληροφορίες για τις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις, συνοδευόμενες από αντιπροσωπευτικές εικόνες. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να μεταβεί στην εποχή που τον ενδιαφέρει, χρησιμοποιώντας το εργαλείο έρευνας ανά έτος (search by year).
TimelineΈνα πλήρες χρονολόγιο του Ελληνικού παρελθόντος, από τις απαρχές της κατοίκησης στον Ελλαδικό χώρο ως τον 20ο αιώνα.

Maps
. Χάρτης της Ελλάδας με επισημάνσεις των σημαντικότερων ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να βρει σημεία ενδιαφέροντός του, κοντά του ή σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Places. Αλφαβητικός κατάλογος με πληροφορίες για τους σημαντικότερους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

People
. Αλφαβητικός και θεματικός κατάλογος με βιογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων του Ελληνικού παρελθόντος, από τον Όμηρο ως τη Μαρία Κάλλας, καθώς και πληροφορίες για πρόσωπα της Ελληνικής μυθολογίας.
Stories. Σ’ αυτό το κεφάλαιο παρατίθενται μερικές από τις γοητευτικότερες ιστορίες του Ελληνικού παρελθόντος, από τον πρώτο μαραθωνοδρόμο ως την πιο εμπνευσμένη πράξη αντίστασης στην κατεχόμενη από τους Ναζί Αθήνα.

Η εφαρμογή “
GreeceHistory and Culture” είναι γραμμένη στην Αγγλική γλώσσα και για τη χρήση της δεν απαιτείται η σύνδεση στο Internet.


Στόχος των δημιουργών της εφαρμογής είναι να προβάλλουν την ιστορία της Ελλάδας και τους πολυδιάστατους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στη γη της, κι αυτό μέσα από την πιο σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη. Στο σχεδιασμό τους περιλαμβάνεται ο διαρκής εμπλουτισμός της με νέο περιεχόμενο και δυνατότητες.
Από τις πρώτες μέρες της εμφάνισής της, την εφαρμογή “Greece: History and Culture” προμηθεύτηκαν έλληνες και μη φίλοι της ιστορίας σε είκοσι και πλέον χώρες, πράγμα που καταδεικνύει, πως δύο υπολογιστές, δύο κινητά τηλέφωνα και μια γερή δόση από έμπνευση και πάθος, είναι αρκετά για δύο Έλληνες, όταν θέλουν να προβάλλουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Γης των Θεών και των Ηρώων.

1 σχόλιο:

  1. Η αληθεια ειναι οτι κατι κανανε τα δυο αδερφια και μπραβω τους. Αλλα δυστυχως υπαρχει ελειψη πληροφοριων μεγαλη και περιοριζεται στον χωρο της σημερινης Ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή