Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

ΞΕΦΤΑΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ. ΠΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ΣΚΩΤΙΑ

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες οι ψηφοφόροι στη Σκωτία για το δημοψήφισμα που αφορά την αμφιλεγόμενη πρόταση για ανεξαρτησία από τη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ, υπό τις επευφημίες των βουλευτών του τοπικού Κοινοβουλίου του Χόλιρουντ αναφέρει το ΑΠΕ.
«Έχω την τιμή να ανακοινώσω ότι την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 θα διοργανώσουμε δημοψήφισμα για τη Σκωτία, μία ημέρα που μέλλει να είναι ιστορική για τους κατοίκους, οι οποίοι θα αποφασίσουν για το μέλλον της Σκωτίας», διατράνωσε ο Σάλμοντ.
Το ερώτημα που θα τεθεί στα 5 εκατ. των κατοίκων που θα προσέλθουν στις κάλπες θα είναι «η Σκωτία θα πρέπει να γίνει μία ανεξάρτητη χώρα;»
Τα τρία μεγαλύτερα κόμματα στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας —οι Συντηρητικοί, οι Εργατικοί και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν ανακοινώσει πως θα οργανώσουν προεκλογική εκστρατεία στη Σκωτία επικεντρωμένη στο όχι στην ανεξαρτησία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το ένα τρίτο των Σκωτσέζων τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, έπειτα από 300 και πλέον χρόνια από την προσάρτηση της χώρας στο βρετανικό στέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου