Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η τελευταία φουρνιά των επαναστατών που συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία με καλάσνικοφ στον Βελβεντό Κοζάνης και θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς είναι γεννημένοι στα εύπορα Βόρεια Προάστια της Αθήνας και παιδιά καλών οικογενειών, υπεράνω πάσης υποψίας.

Νοικιάζουν γιάφκες στα Βόρεια Προάστια

Ενδιαφέρον παρουσιάζει για την Αντιτρομοκρατική το γεγονός ότι τα διαμερίσματα-γιάφκες δεν εντοπίζονται πλέον στις ύποπτες ζώνες της Αθήνας, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, αλλά βρίσκονται στα εύπορα προάστια της πρωτεύουσας όπου τίποτα δεν κινεί τις υποψίες.

Η πρώτη γιάφκα που εντοπίστηκε χθες βρίσκεται στην οδό Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι και είχε ενοικιασθεί από τον Νίκο Ρωμανό, με ψεύτικη αστυνομική ταυτότητα.

Μια δεύτερη γιάφκα εντοπίστηκε στην οδό 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι στην οποία βρέθηκαν αποτυπώματα σε αντικείμενο του Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου, ενός από τους συλληφθέντες στο Βελβεντό. Τα ίδια αποτυπώματα του ίδιου κατηγορούμενου βρέθηκαν και σε γιάφκα στην οδό Θεμιστοκλέους στο Νέο Ψυχικό.

Στο διαμέρισμα της Ελ Αλαμέιν βρέθηκαν οκτώ διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στην ίδια περιοχή της Αθήνας. Οπως φαίνεται κάποιος έκανε έρευνα αγοράς για την ενοικίαση νέων κρησφύγετων.

Η παρέα του Χολαργού

Δύο από τους ληστές του Βελβενδού είναι γεννημένοι στο Χολαργό και αποτελούν μέλη της αποκαλούμενης «παρέας του Χολαργού» από την αστυνομία. Πρόκειται για τον Δημήτρη Πολίτη, τον Γιάννη Μιχαηλίδη (γνωστός ως Τοξοβόλος) και τον Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο, οι οποίοι είναι συνομήλικοι, φίλοι, και συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Μυτιλήνης.

Στην παρέα του Χολαργού συμμετείχε και ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος, έτερος κατηγορούμενος για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς ο οποίος διέμενε στο σπίτι της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα με τον Δημήτρη Πολίτη και είχε πρωταγωνιστήσει στην αιματηρή συμπλοκή της Πεύκης, τον Μάιο του 2011.

Οι γονείς του Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου είναι εύποροι κάτοικοι Χολαργού, η μητέρα του είναι γιατρός στο ΕΚΑΒ και ο πατέρας του συνταξιούχος αγιογράφος.

Ο έτερος συλληφθείς Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός ως Τοξοβόλος, γιός μαέστρου και ηθοποιού, εγκατέλειψε το πατρικό του στον Χολαργό, παράτησε τις σπουδές του Περιβαλλοντολογίας που παρακολουθούσε και μπήκε στην παρανομία.

Γιοί εύπορων και αστών

Η πιο χτυπητή περίπτωση είναι αυτή του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος συμμετείχε στη ληστεία του Βελβεντού και δήλωσε «όμηρος πολέμου» μετά την σύλληψή του.

Ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός είναι εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ, που είχε πρωταγωνιστήσει το 1984 στο αποκαλούμενο έγκλημα στο Κολωνάκι. Είναι εγγονός του επιχειρηματία και συγγραφέα Αθανάσιου Νάσιουτζικ, ο οποίος το 1984 διέπραξε το διαβόητο Εγκλημα στο Κολωνάκι τον συγγραφέα Αθανάσιο Διαμαντόπουλο με 97 χτυπήματα σφυριού στο κεφάλι.

Μητέρα του Νίκου Ρωμανού είναι η γνωστή συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ, η οποία έγινε γνωστή από τα βιβλία της Μαμάδες Βορείων Προαστίων και Τόση λίγη αλήθεια στο οποίο ασχολείται με την υπόθεση Νάσιουτζικ εκ των έσω.

Ο Νίκος Ρωμανός ήταν συμμαθητής σε ακριβό σχολείο των Βορείων Προαστίων με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του στα Εξάρχεια το 2008.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου