Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΞΕΣΥΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΟΣ ΚΟΠΟΣ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΕ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ


Ψήφισμα εξέδωσαν οι Έλληνες που μένουν στη Δανία κατά της ίδρυσης παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη και ξεκαθάρισαν ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για να σταματήσουν να συμβεί κάτι ανάλογο στη Δανία.

«Η Κοινότητα Ελλήνων Δανίας, ενημερωμένη για τη δραστηριότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και την προσπάθειά της να απλωθεί και σε χώρες με Έλληνες μετανάστες, όπως η Γερμανία, καταδικάζει την ίδρυση παραρτήματός στη Νυρεμβέργη. Το γεγονός αυτό αποτελεί ύψιστη προσβολή για μας ως μετανάστες, Έλληνες πολίτες και ανθρώπους. Αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εξοργίζει δε και ο συμβολισμός που επιχειρείται με την επιλογή της Νυρεμβέργης, όπου ψηφίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ' Ράϊχ.

Ως μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει τις κοινωνικές αντιλήψεις και τις οικονομικές πολιτικές που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση την εθνικότητα. Δεν ξεχνούμε τις δολοφονίες Ελλήνων από Γερμανούς νεοναζl (2003-2005) και τον παλιότερο όρο βρωμοέλληνες. Εισπράττουμε έτσι τις δολοφονικές επιθέσεις της νεοφασιστικής αυτής συμμορίας σαν να στρέφονται προς εμάς και τα παιδιά μας», αναφέρει το ψήφισμα που εξέδωσαν.

Στο ψήφισμα σημειώνεται επίσης ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη και στη Δανία, όπως ανεπιθύμητη είναι ήδη στη Γερμανία, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Ο εθνικισμός και η έχθρα προς το διαφορετικό δεν έχουν θέση σε καμία μεταναστευτική κοινότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα και τη μαζική μας φυσική παρουσία για να τη σταματήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου