Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΣΗΦ

Γιάννης Γιαγουρτάς
Το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8.30 μ.μ. στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ, συναυλία του κιθαρίστα Γιάννη Γιαγουρτά και της πιανίστας Μερόπης Κολλάρου, δύο διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών της πόλης μας.

Η Μερόπη Κολλάρου και ο Γιάννης Γιαγουρτάς, μετά από σπουδαία διαδρομή σε διαφορετικούς χρόνους, με σπουδές σε σημαντικές Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης, διεθνή καριέρα, βραβεία, ηχογραφήσεις, σημαντικές ερμηνείες και κριτικές, συναντώνται και ερμηνεύουν αυθεντικά έργα σημαντικών συνθετών για κιθάρα και πιάνο, ένα συνδυασμό όχι τόσο συνηθισμένο καθώς οι ηχητικές διαφορές των δύο οργάνων απαιτούν ιδιαίτερη δεξιοτεχνία αλλά πολύ αγαπητό στο κοινό.

Μερόπη Κολλάρου
Στη συναυλία θα ακουστεί η Φαντασία του Castelnuovo - Tedesco, Mario πρωτοποριακού Ιταλού συνθέτη γεμάτη εντυπωσιακά ηχοχρώματα, το πολύ δημοφιλές έργο του τυφλού Ισπανού συνθέτη Joaquin Rodrigo σε «παλιό στυλ ιπποσύνης», η δεξιοτεχνική και λαμπερή σονάτα του Anton Diabelli σε κλασσικό ύφος, το μπαρόκ έργο Introduction and Fandango του Luigi Boccherini καθώς και σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το εκθαμβωτικό έργο «Klangspitter» του σύγχρονου συνθέτη Stefan Soevandi.

Γενική είσοδος: 10 €
Μέλη του Σωματείου 8 €

Τα έσοδα του Σωματείου Φίλων του Ε.Μ.Θ. διατίθενται για τη στήριξη των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου