Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΑ ΤΑ ΛΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΒΑΛΕ, Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή πρότεινε ο Γιάννης Λασκαράκης
Πρόταση για ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δράση της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Λασκαράκης.
ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Πριν λίγες μέρες η Αλεξανδρούπολη έζησε στιγμές φασιστικής και ναζιστικής επίδειξης, στα πλαίσια της τελετής των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής, η οποία πρόσβαλε βάναυσα την αισθητική, τη κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατική παράδοση των συμπολιτών μας.
Ελάχιστοι , ευτυχώς, Αλεξανδρουπολίτες «παρήλασαν» με τα ρατσιστικά και τα πατριδοκαπηλικά τους συνθήματα, στο κέντρο της πόλης μας, προκαλώντας τους πολίτες της, στη λεωφόρο με το όνομα της Δημοκρατίας,
Η Χρυσή Αυγή εκφράζει ανοιχτά το θαυμασμό της και υιοθετεί απροκάλυπτα την ιδεολογία του ναζισμού και της χούντας των συνταγματαρχών. Είναι γνωστά τα εγκλήματα των ναζί στη χώρα μας στην κατοχή, καθώς και η εξόντωση εκατομμυρίων πολιτών στα κρεματόρια των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είναι επίσης νωπές οι μνήμες της κατάλυσης της δημοκρατίας, των βασανιστηρίων και της δολοφονίας δημοκρατικών πολιτών στη χώρα μας, από τους ντόπιους φασίστες του 1967 . Δεν ξεχνάμε ότι με την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας και το προδοτικό τους πραξικόπημά στη Λευκωσία, έδωσαν το πρόσχημα για την Τουρκική εισβολή και την κατοχή της ανυπεράσπιστης βόρειας Κύπρου. Δεν ξεχνάμε τη σφαγή του Πολυτεχνείου.
Το φάντασμα της ανόδου του φασισμού κινείται πάνω από το ελληνικό πολιτικό σύστημα και δεν πρέπει να του δίδεται το άλλοθι της οικονομικής κρίσης, διότι σε καμία άλλη χώρα με παρόμοια προβλήματα (Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Ιρλανδία), δεν παρατηρείται παρόμοιο φαινόμενο.
Οι εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής , με τους ξυλοδαρμούς και τις διώξεις αλλοδαπών, με τη χρήση και την απειλή βίας εναντίον πολιτών και πολιτικών που διαφωνούν μαζί της, καθώς και οι ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον των μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών της Θράκης, δεν πρέπει να αφήσουν αδιάφορο, το Δημοτικό Συμβούλιο και έχει χρέος να τα καταδικάσει με ψήφισμά του.
Η μόνη λύση είναι η κοινωνική απομόνωση αυτής της ναζιστικής οργάνωσης που κρύβεται πίσω από ένα πολιτικό κόμμα.
Και σε αυτό πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες οι Δήμοι και οι κοινωνικές δυνάμεις αυτού του τόπου , που το μέλλον του είναι ταυτισμένο με την ανοχή στο διαφορετικό , τη συνεργασία των λαών και την απομόνωση των ανεύθυνων ακραίων στοιχείων που εξυπηρετούν το μίσος και τον όλεθρο, που σκόρπισε ο φασισμός και ο ναζισμός σε ολόκληρο τον κόσμο…
Με τιμή
Γιάννης Λασκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου