Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η ΚΡΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ



«Σταγόνες Πίστεως», σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας αλλά και για ακριτική περιοχή μας και πόλης μας. «Σταγόνες Πίστεως», ώστε να γίνει ακόμη πιο δυνατή η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, για μία κοινωνία με αισιοδοξία, με αλληλεγγύη, με αγάπη. Για μία κοινωνία με πνευματική καλλιέργεια και ανάταση. Για μία κοινωνία με πίστη. Μία πίστη, την οποία φιλοδοξεί να ενισχύει μέσα από τα προσεγμένα κείμενα των σελίδων της, η τρίμηνη περιοδική έκδοση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.
Ήδη, οι πρώτες «Σταγόνες Πίστεως»… ραντίζουν τις ψυχές και τις καρδιές των Χριστιανών της πόλεως και της Μητροπόλεως, αφού το πρώτο τεύχος του περιοδικού κυκλοφορεί και μοιράζεται στους πιστούς της Εκκλησίας μας.


«Καθαρά εποικοδομητικό» - όπως αυτό του Ναού, ο οποίος μετά τις λαμπερές τελετές και τις παρουσίες των επισήμων, «είναι πια ο Οίκος Θεού και με ανοιχτή αγκαλιά υποδέχεται όσους τη λαχταρούν» - το έργο αυτού του εντύπου, όπως σημειώνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Άνθιμος στις ευχές του στο πρώτο τεύχος.
Αυτό το σκοπό θα υπηρετούν οι «Σταγόνες Πίστεως» κάθε τρεις μήνες, μέσω του δύσκολου και πρωτοποριακού εγχειρήματος, όπως είναι η έκδοση ενός ενοριακού εντύπου. Όπως σημειώνεται στον πρόλογο των Ιερέων του Μητροπολιτικού Ναού, δύο είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην έκδοση. «Πρώτον, η ποιμαντική μας μέριμνα και ανησυχία και δεύτερον, η κοινή διαπίστωση ότι οι χριστιανοί μας, αλλά και εμείς, χρειαζόμαστε περισσότερη κατήχηση», ενώ ακολουθεί μία ξεχωριστή πρόταση – παραδοχή: «Ως κήρυκες κάνουμε το λάθος να ασχολούμαστε με υψηλές θεολογικές έννοιες και με λεξιλόγιο που ελάχιστοι κατανοούν, ενώ οι χριστιανοί μας δεν γνωρίζουν τα βασικά της Πίστεώς μας». Ακολουθώντας, επομένως, πιστά αυτή τη διαπίστωση, οι σελίδες της καλαίσθητης τρίμηνης περιοδικής έκδοσης, γεμίζουν με κείμενα απλά και κατανοητά. Κείμενα από εμπειρίες και περιστατικά απλών ανθρώπων, αποσπάσματα από βιβλία σπουδαίων και καταξιωμένων συγγραφέων (Jorge Bucay, Λέων Τολστόι), σημειώματα ανθρώπων των γραμμάτων (Γιώργος Σεφέρης), των τεχνών και του πνεύματος (Μάνος Χατζηδάκις), επιλεγμένες διηγήσεις από το Γεροντικό και την μοναστική βιωτή.  
Στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για τους ενορίτες, καθώς και μικρές ειδήσεις που αφορούν τις δραστηριότητες της Ενορίας του Αγίου Νικολάου και της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου