Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΘΡΑΚΕΣ ΗΤΑΝ ΒΑΡΒΑΡΟΙ;;;ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ

AddThis Social Bookmark Button
bulgaria_treassures
H εντυπωσιακή τιάρα
.Ελίνα Δεβούρου
Αρχαία χρυσά αντικείμενα, που χρονολογούνται μεταξύ 4ου και 3ου αιώνα π.Χ. , έφεραν στο φώς αρχαιολόγοι, στη βόρεια Βουλγαρία.
Μια τιάρα με μοτίβα ζώων, κομμάτι από κεφάλι αλόγου, ένα χρυσό δαχτυλίδι, 44 γυναικείες φιγούρες και 100 χρυσά κουμπιά, βρέθηκαν, στο μεγαλύτερο -μεταξύ πολλών – τάφο, της Θρακικής φυλής των Γετών, κοντά στο χωριό Σβεσατάρι, 400χλμ. βορειοανατολικά της Σόφιας.
«Πρόκειται για καταπληκτικά ευρήματα -αυτό που βλέπουμε ως τώρα, είναι απομεινάρια από τελετουργία ταφής, που μπορεί να συνδέεται με τον βασιλιά Κοτέλα ...πεθερό (!) του Φίλιππου Β' της Μακεδονίας», δήλωσε η Ντιάνα Γκέργκοβα, ερευνήτρια του Θρακικού πολιτισμού, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Σόφιας.
Σύμφωνα με τη Γκέργκοβα, τα ευρήματα ήταν τυλιγμένα σε υφάσματα, που αποτελούνταν και από ίνες χρυσού.
bulgaria_treassures2bulgaria_treassures3
Χρυσά αντικείμενα που χρονολογούνται από το τέλος του τέταρτου ή αρχές του τρίτου αιώνα π.Χ
Ένας απ' τους τάφους, γνωστός ως «ο τάφος του Σβεστάρι», έχει συμπεριληφθεί ήδη στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Ηνωμένων Εθνών της UNESCO, λόγω της μοναδικής, αρχιτεκτονικά, διακόσμησής του.
Τις τελευταίες δεκαετίες, οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μεγάλο αριθμό σημαντικών αντικειμένων στους Θρακικούς τάφους της Βουλγαρίας, που αποτελούν και τη μοναδική πηγή πληροφοριών για τον πολιτισμό τους, μιας και δεν είχαν δική τους γραπτή γλώσσα.

1 σχόλιο:

  1. Εγω απορω με τις χρονολογιες.Ποιος 3ο-4ο αιωνα πΧ;
    Μηπως 3000-4000πΧ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή