Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ.
Σε ερώτηση ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν είχαμε σήμερα εκλογές, το 23,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και το 21,3% τη Νέα Δημοκρατία.

Τρίτο κόμμα είναι και σε αυτή τη δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 9,6% με το ΠΑΣΟΚ να έρχεται τέταρτο με μόλις 6%. Είναι σαφές ότι η Χρυσή Αυγή κερδίζει ψηφοφόρους από τη ΝΔ, αφού με αναγωγή των ποσοστών της θα έφτανε το 12% τουλάχιστον ενώ η ΝΔ δύσκολα θα έφτανε το 25%.
Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο που πολιτεύεται η Χρυσή Αυγή, το 75% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να διαφωνεί, αλλά το 20,3% συμφωνεί. Αυτό το ποσοστό είναι και το νυν όριο της εκλογικής της επιρροής από την στιγμή που συμφωνούν με τον τρόπο που πολιτεύεται και είναι τεράστιο για τον ριζοσπαστικό, αλλά και αποτελεσματικό τρόπο που πολιτεύονται οι "σκληροί" της δεξιάς.
Το 5,5% των πολιτών θα ψήφιζε Ανεξάρτητους Έλληνες, το 4,9% θα επέλεγε τη Δημοκρατική Αριστερά και το 4,8% το ΚΚΕ.

Επίσης στο κρίσιμο ποιοτικό εύρημα της παράστασης νίκης, πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 48,7% και δεύτερη η ΝΔ με 34,8%.

Στο ερώτημα αν επιθυμούν πρόωρες εκλογές 64,1% των πολιτών  απαντά αρνητικά και σημειώνει ότι επιθυμεί η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της, ενώ μόνο το 28,7% θέλει προσφυγή στις κάλπες.

Ωστόσο, μόλις το 29,9% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τελικά τη θητεία της με το 60,4% να «βλέπει» πρόωρες εκλογές.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 49,1%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έπεται με 17 μονάδες διαφορά συγκεντρώνοντας το 32% των προτιμήσεων.

Όσον αφορά στα μέτρα και το αν είναι αναγκαία, το 44,3% των πολιτών απαντά θετικά, ενώ το 47,8% θεωρεί πως η χώρα δεν πρέπει να τα λάβει.

Μάλιστα, το 84,2% θεωρεί ότι αυτά ΔΕΝ θα είναι τα τελευταία σκληρά μέτρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου